Eduardo Sacheri – Szemekbe zárt titkok

Myreille

A regény alapján készült film 2010-ben elnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat.
Eduardo_Sacheri_Szemekbe_zart_titkok02
Eduardo Sacheri a 2000-es évek eleje óta ír regényeket, az eddigi legfontosabb műve a Szemekbe zárt titkok, ami a 2005-ös megjelenését követően nagy sikert aratott Argentínában, majd Juan José Campanella rendezésében Oscar-díjas film készült belőle.
A regény Benjamín Chaparro, az egykori Buenos Aires-i vizsgálóbírósági titkár visszaemlékezését meséli el egy kegyetlen gyilkosságról, amely három évtized távolságból sem hagyja nyugodni: egy fiatal nőt brutálisan megerőszakoltak és meggyilkoltak a saját hálószobájában. A nyugdíjas Chaparro úgy dönt, hogy könyvet ír a bűntényről, és miközben felelevenednek előtte a tragikus történet részletei, ismét fellángol reménytelen szerelme Irene Hornos iránt, aki az ügy idején még csak gyakornok volt, azonban ma már köztiszteletnek örvendő bíró.
A hamar modern klasszikussá vált regény az 1970-es évek Argentínájába viszi el az olvasót, és a junta piszkos háborújának bemutatása mellett leginkább az igazság mibenlétével foglalkozik – és azzal, hogy kinek kell és lehet igazságot szolgáltatni.
A kötet izgalmas krimi és dráma egyben, de olyan kérdésekre is keresi a választ, mint az időskori útkeresés, pontosabban az idős korra halasztott útkeresés, felrajzolja az egy életen keresztül hordozott csendes és néma szenvedély valamint vágy, a gyötrő bűntudat, azt állandó rettegés és a feldolgozatlan, megfejtetlen titkok lelket próbáló dinamikáját.
Olvass bele a könyvbe!

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra