Jegesmedve nagy bajban: Polar Panic (társasjáték)

Myreille

Mókás társasjáték elsősorban gyerekeknek, de én felnőtt fejjel is imádom. A férjemmel vérre menő csatákat vívunk, kinél esik le a jegesmedve.
 
A Polar Panic jó móka. Először féltünk tőle, hátha gagyi, de az ára nem volt vészes, ezért megpróbáltuk, mert már régóta kerestünk társasjátékot 3,5 éves gyerekünknek. Azonnal megszerettük, családilag: a gyerek megízlelte a társasjáték örömét, mi pedig halálosan komolyan taktikázunk. A feladat annyi, hogy ki kell ütögetni a “jégkockákat” a kalapáccsal és amit először elkezdtünk kiütni, azt nem lehet feladni és áttérni egy másikra. Akinél leesik a jegesmedve, az vesztett. Szóval főként ügyességi játék, de bele lehet csempészni egy kis taktikát is.
A kiütögetés simán megy a gyereknek, a kockák bepakolása, azaz a játék kezdő beállítása nem. (Legalább egy ideig nélkülözhetetlenek vagyunk…) A “jégkockákat” ugyanis be kell szorítani a keretbe, amihez erő kell. (Viszont csók a tervezőnek és a gyártónak, mert 3 plusz jégkockát is beletett a dobozba, így van remény, hogy hosszú ideig játszhatunk.)
A gyerek feladata a jegesmedve elhelyezése a jégkockamezőn, és nálunk úgy alakult, hogy az első kalapácsolás is a gyereké. Szeret a Polar Panic-kal játszani, szeret velünk játszani.
Elő tudjuk venni, ha csak ketten (én és a gyerek) vagyunk itthon, de hárman is szórakoztató játék, sőt két izgő-mozgó gyereket is le lehet vele kötni.

Polar Panic társasjáték (Fotó: Tesco)


Polar Panic (Fotó: Myreille)


Polar Panic (Fotó: Myreille)

Ajánlott kor: 4+ (de a fiam 3,5 évesen már profi)
Játékosok száma: 2 játékosnak ajánlott, de 3-an is lehet vele játszani, csak akkor a nagyobbak adogatják egymásnak az egyik kalapácsot, mert a dobozban csak 2 kalapács van.
Játékidő: 15 perc
Lelőhely: Tesco

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra