term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:17488
category_32 #d3e60c

Kulturális kiruccanás: kalandozások a Falk utcában

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Kulturális kiruccanás: kalandozások a Falk utcában

Myreille - Publikálva:

Antik írógépek, nagyszüleink ékszerei, míves kardok, kortárs szobrok – megannyi apropó egy jó beszélgetéshez, vagy éppen a csendes szemlélődéshez. A hagyomány szerint kortárs művészek festette, színes padokról nézhetjük a nyüzsgő forgatagot, hallgatunk operaáriát és jazzkoncertet, zegzugos régiségbolt mélyén kukkantunk tulipános ládába, máshol elegáns art deco bútorok csillogó felületein simítunk végig. Igen, újra megnyílik a galériás utca! Falk Art Fórum 2011. szeptember 24-én!

Falk Miksa utca (Fotó: Myreille)

Számos galéria anyagát lehet megtekinteni művészettörténész vezetésével a FAF keretében, legyen az néprajzi gyűjtemény vagy kortárs kiállítás. A Pintér Sonja Galéria erre a napra időzíti Gál András festőművész Pienture conceptuelle című, egyéni kiállításának ünnepélyes megnyitóját, a Moró Antik ezúttal különleges kardokat tár a nagyközönség elé, és az utcán a Kard Rendje csoport középkori kardvívás bemutatót tart. Hári Anikó ötvös ékszertörténeti csemegékkel várja látogatóit – egy XIX. századi budoár miliőjét varázsolja a Falk Miksa utcába. Ugyanitt Szécsi Noémi írónő olvas majd fel az idei könyvhéten debütáló regényéből. Szász Károly különleges ékszerkollekcióval debütál. Szécsi Noémi főhőse, Bárdy Emília ihlette meg a fiatal tervezőt.

Szász Károly porcelán ékszere

Különleges meglepetésként kamaraaukciót rendez a BÁV Zrt. ezen a délutánon. A hagyományos árverésre a BÁV nem csupán a gyűjtőket és befektetőket várja, hanem mindazokat, akik még nem voltak művészeti aukción, de szeretnék megismerni annak menetét, érezni a hangulatát, átélni a licitálás örömét. Összesen mintegy 80-100 műtárgy kerül kalapács alá, az egyedi eseményre való tekintettel a kikiáltási árak meglepően alacsonyak lesznek. A Násfa Antik Galéria Gádor István szobrász- és keramikusművész 1940-es és 50-es években készült egyedi munkáival igyekszik becsalogatni gyűjtőket és érdeklődőket egyaránt.

Magyar Kerámia Galéria: Art-deco kerámiák bemutatása (fotó: magyarkeramia.hu)

Segesdi György szobrász nyolcvanadik születésnapját ünnepli a Prestige galéria. Kisplasztikákat, szoborterveket, grafikákat láthatunk a főleg köztéri szobrairól ismert művésztől. Immár a 15. kiállítását tervezi a Haas Galéria a két háború között működő KUT (Képzőművészek Új Társasága) alkotóinak műveiből. A mostani tárlat különlegessége, hogy a KUT művészei közül a női alkotók műveire fókuszál. Kiállításra kerülnek többek között Anna Margit, Barta Mária, Gyenes Gitta, Járitz Józsa alkotásaival.

Gyenes Gitta festmény - Haas Galéria

Érdemes tehát betérni a régiségboltokba és galériákba, ahogyan a Falk Art Fórum utcai sátrai is gazdag programot kínálnak. A Müller és Társa Lakásgaléria a tavaszi sikeren felbuzdulva ismét kitelepül a Falk Art Fórumra. A mai napig használható apró kiegészítők, bakelit tárgyak, dóznik, laposüvegek, úti szettek mellett remek állapotú csatos aktatáskák, krokodil szivartartók, tárcák közül válogathatunk majd. Szilas Rita és Illéssy Lenke ifjú designerek antik levelezőlapokat, patinás tárgyakat keltenek új életre divatbemutatójukon, és ízelítőt adnak őszi kollekcióikból is, megismerkedhetünk az aranyművesség rejtelmeivel, és persze folytatódnak az utca épületeit felfedező, népszerű várostörténeti séták. A “Fémviszonyok” elnevezésű program során a 100 éves házak után ezúttal a fém kerül a főszerepbe, legyen az antik vagy kortárs, kard vagy ékszer.

Falk Miksától a Dunáig (Fotó: Myreille)

Falk Miksa utca (Fotó: Myreille)

A Képzőművészeti Egyetem diákjai is jelen lesznek legfrissebb alkotásaikkal, a zenei programról Váczi Eszter énekesnő és a Qartett nevű együttese, a Pátkai Rozina és Tóth Mátyás duó mellett a Hangakamara lánykórus gondoskodik. A gyerekek örömére ezúttal is a fesztivál vendége lesz Lukácsházi Győző és a Bonbon Matiné. A Falk Art Fórum műértőknek kiváló alkalom a szakmai találkozásokra, műkedvelőknek a kíváncsiskodásra. A kultúra mindig felüdít, kóstolj bele te is! Íme a részletes program!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra