term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:4303
category_32 #d3e60c

"Megkomponált mozdulatok"

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

"Megkomponált mozdulatok"

Myreille - Publikálva:

jazzopera

Közös produkciót hozott létre a Magyar Állami Operaház és a Magyar Jazzművészek Társasága. Tavaly átütő sikerrel mutatkozott be a Jazz az Operában, idén, 2009. november 30-án, ismét egyedülálló produkcióval készülnek a kortárs művészek: Jazz és tánc az Operában.

Idén az AIDS világnapja előtti estén a Magyar Jazzművészek Társasága tagjainak szerzeményei csendülnek fel. Dés László, Borbély Mihály, Balázs Elemér, Horváth Kornél, Kaltenecker Zsolt és Lantos Zoltán erre az alkalomra komponált műveire az Operaház fiatal balettművészei készítettek koreográfiákat: Bajári Levente, Kerényi Miklós Dávid és Venekei Marianna. Közreműködnek a Magyar Nemzeti Balett művészei: Gikovszki Sznezsana, Kozmér Alexandra, Krupp Anna, Pisla Artemisz, Rotter Bianka, Banka Viktor, Fodor Dániel, Koháry István, Medvecz József, Szirb György és a Magyar Állami Operaház zenekarának tagjai.

Az ősbemutatók között a Magyar Jazzművészek Társaság más tagjai önálló jazzprodukciókkal örvendeztetik meg a zeneszerető közönséget.

Program:

Balázs Elemér: Melody for dance

Szakcsi Jr Trio: The Sound of Jazz by Szakcsi Jr

Berki Tamás: Gilgul

Fekete-Kovács Kornél: Antonio

Borbély Mihály: Képek

Lantos Zoltán: Nrit-ya

Kaltenecker Zsolt: Aqua

Oláh Kálmán: “Always”

Babos Gyula: Égnek a gyertyák

Horváth Kornél: Déja vu

Dés László: 5. évszak

Jazz és Tánc az Operában >>

Érdekesség: Balázs Elemér Melody for dance c. balettzenéje a decemberben megjelenő Balázs Elemér Group új lemezén is szerepel, azonban élőben először az Operaházban lesz hallható. Hajdu Klára is közreműködik a dalban.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra