term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:50647
category_32 #d3e60c

Megváltozott fogyasztói szokások: Star Trek helyett Medvetesók

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Megváltozott fogyasztói szokások: Star Trek helyett Medvetesók

Myreille - Publikálva:

A hétvégi lusta reggelek bája, főleg, ha borús az idő, hogy üres fejjel, forró kávéval a kanapéról nézek valamilyen sorozatot. De milyet?     A GY.E. (gyerek előtti időkben) három kedvenc vasárnap reggeli sorozatom volt: a Star Trek, a Babylon 5 és a Csillagkapu. Amióta gyerekeim vannak, a sci-fi-k a péntek, szombat estékre maradnak,  jobb péntek és még jobb szombat estékre. (És csak remélem, hogy nem alszom be rajtuk.) A borús vagy éppen lassú hétvégi reggelekre a gyerekeim választanak sorozatot. Vétójogunk, nekünk szülőknek igaz, hogy van, de ritkán kell élnünk vele. Hiába, na, jó ízlése van a fiainknak. A legnagyobb és megunhatatlan kedvencünk a Medvetesók (We Bare Bears), bár szerintem vannak olyan epizódok, amelyet már túl sokszor láttunk. Amikor ezt felvetem, jön a Rózsaszín párduc (Pink Panther), amit Dani egyszerűen csak “Lila macskának” hív, így most már mi is, vagy Mr. Bean.

Mr. Bean

Sohase voltam  Rowan Atkinson rajongó, de most kicsit álmosan, a fiaim kacagása mellett megkedveltem a Mr. Bean-sorozatot. Tényleg vicces és nem csak reggel. Van abban valami dekadens, ha ebéd után, szieszta gyanánt elfoglaljuk a kanapét – és mint ma – nyomunk egy “maratont”. (A felmosás és a minden ráér.) Régebben a Star Wars Rebels is szerepelt a szombat délelőtti sorozatok között, szerettük is nagyon, de mióta Ahsoka Tano-t “kicsinálták”, némileg kegyvesztett lett nálunk a sorozat, és inkább újakkal próbálkozunk. Legutóbb egészen a Pindúr Pandúrok (The Powerpuff Girls)-ig jutottunk. 

Pindúr pandúrok

  Mint kiderült, sikerült a sorozatba éppen akkor bekapcsolódni, amikor Pukkancs feltűnt, és mi az előzmények nélkül át se éreztük ennek súlyát. Utólag kiderült, hogy Utónium Professzor első teremtménye Pukkancs volt, akit a bizonyos, titkos W vegyszerrel véletlenül keltett életre. Pukkancs a Pindúr Pandúrok nővére, aki titokzatos módon évekre eltűnt, és akit korábban mindenki Puszedli képzeletbeli barátjának hitt. Pukkancs – Sziporkához, Puszedlihez és Csuporkához hasonló tulajdonságokkal bír –  eszes, cukiságfaktora az egeket veri, érzelmeinek intenzitásával csak akaratereje vetekszik, de mindenekelőtt szupererős. Panaszra nem volt sok okom, mert éppen egy parazita földönkívüli megfékezésén ügyködtek. Ez meg már majdnem sci-fi a reggeli kávém mellé…

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra