Rákmesék

Myreille

Mese életről és halálról és a kettő között feszülő létről.

Élő animáció, élő hangsávok, ujjnyi videókamera. Hotel Modern (NL): Rákmesék/ Shrimp Tales
Egyszerre báb-, tárgy- és terepasztal-színház, és apró garnélarákok a főszereplők!
Mese életről és halálról és a kettő között feszülő létről. A Rákmesék hősei természetesen nem emberek, hanem rákok. Bocsánat, természetesen emberek és rákok…
Két rák sürög-forog a krematóriumban. Dolgoznak.
…- Hát igen. Ez már modern.- szól az egyik.

A magát színházi kollektívaként meghatározó holland Hotel Modern régi ismerős Magyarországon. A dokumentumot és a fikciót, a tragikus realitást és az illúziók világát mesterien elegyítő társulat formanyelve a film és a képzőművészet határvidékeit érinti. Élő animációs filmet vetítenek nézőiknek, úgy hogy közben látjuk azt is, ahogy a rendkívüli alapossággal kitalált mini filmdíszlet(ek)ben készül, “forog” a film: 2-3 színész mozgatja a rák-szereplőket, a kellékeket, a jelenetek pedig, születésről, életről, halálról, bokszmeccsről és agyműtétről, fontos és kevésbé fontos emberi/ráki pillanatokról szólnak.
Az előadás végén pedig a díszlet kiürül, rákok szárnyra kapnak, és fölülről, mint a Berlin felett az ég két angyala, mély megértéssel szemlélik az emberek mindennapi küzdelmét.

Hotel Modern


A Hotel Modern Rotterdamban működő színházi csoport, mely 1996-ban alakult, Pauline Kalker, Arlène Hoornweg színészek és Herman Helle képzőművész/performer vezetésével. Előadásaikban a színház és a bábművészet között keresnek kapcsolatot, a képzőművészet egyes elemeit is bevonva a munkába. A társulat egyszerre használja a színpadon a szöveget, a zenét, a színészi játékot és különféle tárgyi objekteket – felidézve, ugyanakkor ellenőrizve is a káosz elemeit.
Így készült a Rákmesék – videók:


Trafó
2010. április 29-30. 20:00
Jegyár: 2200 Ft, diákjegy: 1700 Ft, a Trafó bérlet érvényes!

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra