term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:24939
category_32 #d3e60c

Ray Bradbury: Fahrenheit 451 és más történetek

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Ray Bradbury: Fahrenheit 451 és más történetek

Myreille - Publikálva:

Ray_Bradbury_Fahrenheit_451_01

Ray Bradbury klasszikus kisregénye mellett a kötet öt, magyarul eddig még nem olvasható, novellát tartalmaz – olvasd el az R, mint rakétát most!  

Ray_Bradbury_Fahrenheit_451_02

A Fahrenheit 451-nek nem csak a sci-fi rajongók polcán van ott a helye, hanem mindenkinek “kötelező olvasmány”. Bradbury nagy hatású műve kiállta az idő próbáját, klasszikussá vált és mindmáig aktuális és elgondolkodtató – nem véletlenül állítják párba a szakírók George Orwell 1984-ével.

Guy Montag tűzőrként dolgozik. Az a munkája, hogy elégesse a könyveket… a házakkal együtt, ahol eldugták azokat. Montag élvezi a munkáját. Tíz éve tűzőr, és mindig felhőtlen örömmel vonul ki az éjszakai riasztásokra, boldogan nézi a lapokat emésztő lángokat. Aztán egy nap találkozik egy lánnyal, aki olyan múltról mesél neki, amikor az emberek még nem féltek, majd megismerkedik egy professzorral, aki olyan jövőt fest elé, amelyben az emberek gondolkodnak. És akkor Guy Montag hirtelen ráébred arra, mi az igazi hivatása. Az Agave kiadásában most megjelenő Ray Bradbury Fahrenheit 451 és más történetek című kötetben a kisregény mellett öt, magyarul eddig még meg nem jelent, novella olvasható. Ezek közül az R, mint rakéta letölthető illetve online olvasható. Info: Ray Bradbury: Fahrenheit 451 és más történetek megjelenés előtt igen nagy kedvezménnyel előrendelhető a kiadó webshopjában.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra