term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:24753
category_32 #d3e60c

Öt férfi, akik közül páran történelmet írnak vasárnap

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Öt férfi, akik közül páran történelmet írnak vasárnap

Myreille - Publikálva:

harbowlsuper

Megint itt a február és megint itt a Super Bowl. Idén már a meccs előtt olyan történetek kerekedtek, amelytől szó bennszakad, szív kiugrik. A Super Bowl mindig különleges, de idén olyan felkavaró sztorikkal tűzdelt, mint egy tisztességesen megírt regény. Kezdetnek itt a két testvér. Jim Harbaugh a San Francisco 49ers-t irányítja, bátyja, John Harbaugh pedig a Baltimore Ravens edzője. Még sohasem volt ilyen az NFL történetében, hogy a döntőt játszó két csapat vezetőedzői testvérek lettek volna. Borzongató belegondolni, hogy együtt nőttek fel, együtt szerették meg az amerikai focit, és úgy ismerik egymást, ahogyan csak a testvérek ismerhetik. A nagyobbik ezerszer védte a kisebbet, arra nevelték őket, hogy összetartsanak, és most az egyik győzni fog, a másik pedig veszíteni. Igazi érzelmi felkavarodás lesz a végén, mert öröm és szomorúság egyszerre fogja átjárni mindkettőjüket. És milyen nehéz a szüleiknek, hiszen mindkét fiúkat egyformán szeretik, mindkettő sikere fontos számukra, de ebben a helyzetben csak az egyik nyerhet. A főcsoportdöntők hétvégéjén, először a Niners megverte a Falconst, majd jött a Ravens-Patriots meccs. John Harbaugh élő adásban gratulált testvérének: “Jim, gratulálok! Megcsináltad! Nagy edző vagy! Szeretlek!” Pár órával később a Ravens magabiztosan verte Tom Brady (igen, neki jutott a világ egyik legjobb nője, Gisele Bündchen a felesége) vezette Patriots-ot és létrejött az álomdöntő, a Harbowl.

harbowl

Jim Harbaugh a San Francisco 49erst irányítja, bátyja, John Harbaugh pedig a Baltimore Ravens edzője

A testvérek csatája mellett ott van az újonc és a legenda harca is. Ők szó szerint egymással szemben fognak állni a pályán. A Niners újonc irányítójának, Colin Kaepernick a XLVII. Super Bowl lesz a 10. NFL meccse. Kaepernick óriási figura. Azonkívül, hogy nincs nő, aki széttetovált testét ne olvasgatná örömmel, zseniális irányító. Nem csak futni tud, de dobni is, jól lát a pályán és engem leginkább egy legyőzhetetlen hadvezérre emlékeztet. Pár hónapja kering a neten egy levél, amiben a gyerek Kaepernick arról írt, hogy ha nem játszik rosszul a Niners, akkor ott szeretne játszani. Az elmúlt 9 meccsen pedig oda juttatta csapatát, ahova csak a legjobbak érnek el.
kaepernick

Colin Kaepernick

Kaepernick-kel szemben a Ravens védelmében ott az a Ray Lewis, aki 17 éve játszik az NFL-ben, legendás játékos és a rájátszás előtt bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul. Ray Lewis a Ravens ereje. Ray Lewisnak  a XLVII. Super Bowl lesz az utolsó meccse.
lewis

Ray Lewis

Ráadáskén a CBS Sports érdekes adatot ásott elő:  1996 októberében, az alapszakaszban az Indianapolis Colts a Baltimore Ravens-szel találkozott. A Ravensnél hatodik NFL meccsén lépett pályára az első körben draftolt újonc, Ray Lewis, a Coltsnál pedig Jim Harbaugh volt az irányító. Azon a meccsen az irányítót földre vitte Lewis, ez volt az első sackje a profik között. Akkor kezdődött Lewis legendás pályafutása… A Ravens irányítója, Flacco eddig nem sok vizet zavart, de legalább jó passzolt és keveset hibázott. A sors humora, hogy a Ravens a rájátszás előtt nem hosszabbított vele szerződést – valószínűleg kifele állt a rúdja -, ám ha megnyerik a Super Bowl, sokkal, de sokkal értékesebb játékos lesz, mint pár meccsel korábban. A Ravens Offense érdekesebb tagja az Offensive Tackle, Michael Oher. Oher életéről készült a The Blind Side (A szív bajnokai) című film. A film ott ér véget, hogy a hányatott sorsú Oher 2009-ben leszerződött a Baltimore Ravenshez és ezzel NFL játékos lett. Ha nincs szerencséje, akkor elkallódik az utcán, most 2013-ban pedig Super Bowlt játszik, ha pedig megnyerik… Már a gondolattól libabőrös vagyok. (Amúgy Oher posztja azért fontos, mert ő védi Flaccot a vak oldalon, azon, ahol az irányító a legkiszolgáltatottabb.)
oher

Michael Oher

Nem tudok választani a két csapat között. A győztessel együtt fogok örülni, a vesztessel pedig bőgni. Hétfőn pedig használhatatlan leszek, mert ezt a meccset élőben akarom látni, hiszen a nagy küzdelem még hátra van. Visszahordások, passzok, szerelések… Garantáltan jó meccs lesz, nyitva a menny és a pokol kapuja is.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra