term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:44444
category_32 #d3e60c

Smorc Angéla nem akar legóba lépni

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Smorc Angéla nem akar legóba lépni

Myreille - Publikálva:

Ajánlóként ehhez a könyvhöz bőven elég lenne a címe valamint annyi infó, hogy Dániel András a szerzője, és máris lehetne rendelni. De ennyivel nem lógom el ezt a cikket!

Dániel András: Smorc Angéla nem akar legóba lépni - A könyv illusztrációit Pikler Éva rajzolta és a Pagony adta ki. A borító alapján a montázst én csináltam.

Dániel András: Smorc Angéla nem akar legóba lépni – A könyv illusztrációit Pikler Éva rajzolta és a Pagony adta ki. A borító alapján a montázst én csináltam.

Kezdem egy ismétlésekkel és linkekkel teletűzdelt bevezetővel: Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém) óta nagy rajongója vagyok Dániel Andrásnak (és igen, ezt minden Dániel András könyvnél el is mondom) – Apropó, hallottátok, hogy Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém) visszatér (bár el sem ment) – majd a Kuflik és a Mit keresett Jakab az ágy alatt? (és mi történt ott vele?) könyveknél a fiaim is becsatlakoztak a fan club-ba. Ezek után bevallhatom – bár nem lesz meglepetés -, hogy akkor is elolvasnék egy Dániel András mesét, ha unalmas lenne a címe, de amikor ilyen jó, mint a Smorc Angéla nem akar legóba lépni, alig bírok magammal. legobalepett02 Spoiler nélküli tárgyalás: És Smorc Angéla egészen más, mint amire számítottam. Mert – két fiú és néhány tonna legó mellett – én se akarok legóba lépni, sőt, azt is tudom, milyen legóba lépni, így erős rokonlélekséget éreztem a címben szereplő Smorc Angélával. És a könyv végére az is kiderült, hogy a megérzésem helyes volt, mert a dolgoknak ott is és itt is valahogy – valamilyen rejtélyes ok miatt – ugyanaz a vége, de közben megtudtam, hogy szoros összefüggés van a szőnyegen heverő legók, a vigyorkázás és a pecséttinta között és egy-egy anyai óhaj dominóhatása minden képzeletet felülmúl, mert mi van ha egy kisgyerek nem akar rendet rakni a szobájában? …de az anyukája mégis ezt szeretné? …az apukája meg azt, hogy hagyják nyugton focit nézni? …ám a gólkirály épp a döntő meccsen durcáskodik? …csakhogy éppen nem harap a pocokhal? …viszont elfogyott a pecséttinta? …ráadásul mindeközben támadnak a holdbéli retkek? Elvágólagos befejezés: Sajnos, a könyv csupán 32 oldal és sok benne a kép, így gyorsabban elfogy, mint a Vác-Nyugati vonatút, de a végén letörölhetetlen a mosoly. Gyakorló szülőknek és kisgyerekek, akik nem annyira szeretnek rendet rakni, humoros és szórakoztatóan groteszk olvasmány. Olvassátok, nem bánjátok meg!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra