term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:32941
category_32 #d3e60c

Színházi öko-kaland: Tündér Míra

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Színházi öko-kaland: Tündér Míra

Myreille - Publikálva:

tundermira01

Öko-mesejáték: a környezettudatos nevelés minden formája fontos, mert óvni a bolygónkat nem csak feladat, hanem életforma.

A Veszprémi Petőfi Színház “öko-mesejátéka” a Tündér Míra inkább mese, mint környezetismeret óra és nevelés a szó klasszikus értelmében, azonban az üzenetet, hogy a környezetet – azon belül is a vizeket – félteni, óvni kell, nem csak áttételes, hanem egyértelműen kimondott. A Tündér Míra alapötlete, hogy legyen egy kortárs, gyerekeknek szóló előadás, amely a környezetvédelemről és a természeti kincsek megóvásáról szól, nagyon is aktuális. A mesejáték tökéletes forma ehhez, hiszen minél többször, minél többféleképpen jut el a gyerekekhez az üzenet, annál mélyebben ragad meg bennük és válik a gondolkodásmódjuk és az életformájuk részévé. Ráadásul a színház mindig varázslatot jelent és ezt a különleges hangulatot a színészek az első perctől az utolsóig meg is őrzik. (Tündér Míra szerepében Gáspár Kata látható.) A darabban áttételesen, mesei elemekkel jelenik meg az önzés, a kapzsiság határt nem ismerő természetpusztítása, amely nem csak a növényeket és állatokat, hanem az embereket is fenyegeti. Szerencsére, ahogyan a mesékben kötelező, van megoldás, és sok-sok kaland, ármánykodás, próba és csel után a jók legyőzik a gonoszakat.

tundermira02

Tündér Míra/Veszprémi Petőfi Színház előadása

tundermira03

Tündér Míra/Veszprémi Petőfi Színház előadása

5-12 éves gyerekek számára ajánlott előadás a Tündér Míra.

További előadások: 2014. március 26., délelőtt, Marczibányi Téri Művelődési Központ 2014. április 3., délelőtt, Klebelsberg Kultúrkúria

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra