Nagy-Britannia legészakibb pontja: John o'Groats

Myreille

Szilaj skót táj, megunhatatlan tengerpart és egy hotel, amely már látványra is elképesztő.
innatjohnogroats01
New York mellé az álomutazások listájára felkerült John o’Groats. Én az Aran-szigeteket is imádtam és Skócia ezen részén se unatkoznék. Legrosszabb esetben, ami tulajdonképpen nagyon-nagyon jól hangzik, nézném, hogyan hajlik a fű a szélben, és hallgatnám a tenger morajlását.
Bevallom, hogy az Egyesült Királyság legészakibb városával – amelynek állandó lakossága 310 fő -, nem foglalkoztam, amíg meg nem láttam a The Inn at John o’Groats színes házait. Az épületegyüttes régi része még 1875-ben épült és az 1990-es évekre annyira lepusztult, hogy legjobb lett volna ledózerolni és valamit újat építeni a helyére. Ám az épület annyira John o’Groats szerves része, hogy minden arra vetődő turista lefotózta, igaz próbált olyan szöget találni, hogy az épület ne tűnjön lepusztultnak.
Manapság azonban bátran, sőt örömmel fotózzák az épületet és a hozzá tartozó épületegyüttest. A felújítás után a kastélyszerű épület vonna a tekintetet, akárcsak a hozzá csatolt színes házak, amelyek mögött luxus apartmanok várják a nyaralókat.
innatjohnogroats02
innatjohnogroats11
innatjohnogroats12
A szilaj, skót Felföldre nem illenek a fodrok és a Napkirályt túllicitáló pompa, a hotel minden részletét a letisztult, minőségi anyagokkal és sok-sok leleménnyel megvalósított skandináv stílus uralja.
innatjohnogroats13
innatjohnogroats14
innatjohnogroats15
innatjohnogroats15b
innatjohnogroats16
innatjohnogroats20

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra