term ID:
parent cat ID:44
parent cat ID 1:
post ID:9586
category_44 #ff9500

Üdvözlet Rómából 1. – Spanyol lépcső

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Üdvözlet Rómából 1. – Spanyol lépcső

Kisan - Publikálva:

Az idő gyönyörű, minden nagyon színes és zajos, és bármerre nézünk mindig akad egy pálmafa. Már csak emiatt is vidámabbak vagyunk. A Pincio hegyén sétálgatunk a Spanyol lépcső felé, jobbra tőlünk békésen lebeg a Szent Péter kupolája Róma háztetői fölött.

Római háztetők

Római háztetők

Mielőtt lesétálnánk a Piazza di Spagna-ra, kicsit elidőzünk még a Trinita dei Monti templom előtt, mert szeretek innen végig nézni a Via Sistina-n. Az út először meredeken lejt le a Piazza Barberini-ig, majd onnan hirtelen emelkedik a Santa Maria Maggiore-ig.

Via Sistina

Piazza di Spagna

Spanyol lépcső

A Spanyol lépcsőre már kivitték az azáelákat, lila-rózsaszín virágfolyondár hömpölyög a Trinita dei Monti templomtól le egészen a térre. A lépcsőfokokat érthetetlen okokból turisták ezrei lepik el, mi is leülünk közéjük, nézzük a téren lassan áramló tömeget a Via Condotti irányába. Nem sokáig bírjuk a hangos nyüzsgést és az indiai árusok szűnni nem akaró kínálgatásait, inkább továbbmegyünk.

Via Margutta

Via Margutta

Magunk mögött hagyva a nagy zsivajt besétálunk a békés-hűvös Via Margutta-ra. Vadszőlő fut a házfalakon, élvezzük a csendet. A “Római vakáció”-ban ebben az utcában lakott Gregory Peck egy tetőteraszos kis lakásban a Via Margutta 51-ben. Pár éve véletlenül tévedtünk be a ház udvarára egy valószerűtlen ocelot mintás fotelt megpillantva a kapualjban.

Via Margutta

Via Margutta 51.

Via Margutta 51.

A falon tábla jelzi: “Roman Holiday living in Margutta”. Csak suttogva beszélünk, csinálok egy-két fotót majd elsietünk. Szerencsére nem találkozunk senkivel. Nem háborgatjuk a ház lakóit. Búcsúzóul egy kavicsot csúsztatok a zsebembe.

Via Margutta 51.

A séta végén A Via Margutta-ról kilyukadunk a Piazza del Popolo-ra (Népek tere). A legenda szerint az ikertemplomok árnyékában a Canova kávézó teraszán ülve írta Márai a regényeit szivarfüstbe burkolózva.

Canova

Első római séta: A.) Piazza del Popolo, Roma, Italia B.) Pincio, 00187 Roma, Italia C.) Piazza della Trinità dei Monti, Roma, Italia D.) Via Margutta, 51, Roma, Italia E.) Piazza del Popolo, Roma, Italia Nagyobb térképre váltás

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra