term ID:
parent cat ID:44
parent cat ID 1:
post ID:46852
category_44 #ff9500

Wagyu Burger: hamburger a világ legjobb marhájából

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Wagyu Burger: hamburger a világ legjobb marhájából

Myreille - Publikálva:

Régóta tudjuk, hogy a “fast food” is lehet jó, sőt, lehet nagyon jó, ám most a Zing megmutatta, hogy a világ legkülönlegesebb marhahúsából is érdemes (luxus)hamburgert csinálni.

ZING Wagyu Burger /Fotó: Puskás Nóri-Zing

ZING Wagyu Burger /Fotó: Puskás Nóri-Zing

  A wagyu (ejtsd: vagjú) világszerte a legdrágább és legkülönlegesebb marhahús. A japán wagyu marhákat eredetileg igavonó állatként tartották. A nagy megterhelés miatt az állatok extra zsírtartalékot növesztettek, amit nem a bőr alá, hanem az izom közé tároltak el, ezért a húsuk gyönyörűen márványozott, omlós és nagyon ízletes. A luxuséttermeknek szánt, eredetvédett wagyu marhákat Japánba állítólag halk zeneszó mellett szakéval masszírozzák és a jobb étvágy érdekében sörrel itatják egészen 30 hónapos korukig. Japánon kívül Ausztráliában és az Egyesült Államokban is népszerű a wagyu, Európában viszont meglehetősen kicsi az állománya, és csak nagyon nehezen elérhető. Hazánkban Zichy Mihály foglalkozik a wagyu marhák tenyésztésével, és ugyan szakéval nem masszírozzák az állatokat, de 30 hónapig speciálisan összeállított takarmánnyal etetik és szabadhoz közeli tartásban nevelik őket Ófalu közelében. Na, ebből a különleges wagu marhahúsból csinált hamburger húspogácsát a Zing. A limitált Wagyu Burgert a készlet erejéig lehet megkóstolni a Zing új, Nádor utcai éttermében.  
A Zing eddigi legjobb hamburgere: Wagyu Burger

A Zing eddigi legjobb hamburgere:  Wagyu Burger

  A wagyu burger nem csak a wagyu miatt nagyszerű, hanem minden rétegében és teljes egészében is. A grillezett buciba legalulra a grillezett ökörszív paradicsom kerül, amely az egyik legfinomabb paradicsom. Inkább húsos, mint leveses, aromás, grillezés után az állaga krémes. Ennyi zöldség mindenképpen kell a hús mellé. Erre jön a 150 grammos, wagyuból készült húspogácsa, amit alaposan meglocsolnak pecsenyeszafttal és ha jól figyeltem a Zing titkos fűszerkeverékével is megszórnak. A következő réteg a grillezett sajt, amely a kecskecamembert és a Gruyère ötvözete. Nincsenek rá szavak, mennyire finom – aromás, lágy, mennyei. A sajtra kerül még a vaszabis házi majonéz és némi ázsiai szósz, ami keretbe foglalja és hatványra emeli az ízeket. A végeredmény egy olyan kaja, amit nem érdemes rohanás közben befalni, hanem le kell ülni, minden falatát ki kell élvezni és miközben a húsos-szaftos lé végigcsorog az ujjakon, lábunk kicsit belellóg a mennyországba.  
Wagyu Burger mellett az Nádor utcában steakeket is készítenek és van külön vacsora menü is.

Wagyu Burger mellett az Nádor utcában steakeket is készítenek és van külön vacsora menü is.

  És jegyezzük fel az utókornak, hogy a Zing nem csak a hamburgerekhez ért nagyon, marketingből is kiváló: újságírók gyűrűjében a bemutatkozó Wagyu Burgert Kenderesi Tamás sütötte meg, aki miután Rióban megnyerte élete első olimpiai érmét, “Rám férne pár sajtburesz” mondattal írta be magát mindenki szívébe.  
Kenderesi Tamás luxushamburgert sütött/Fotó: Puskás Nóri - Zing

Kenderesi Tamás luxushamburgert sütött/Fotó: Puskás Nóri – Zing

  A Zing Nádor utcai étterme apró, de nagyon hangulatos, a Wagyu Burger pedig tényleg megér egy kóstolást, akkor is, ha nem Kenderesi Tamás kínálja. ZING BURGER 1051 Budapest, Nádor u. 17. www.zingburger.hu

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra