term ID:
parent cat ID:21
parent cat ID 1:
post ID:30853
category_21 #32cdd1

61 évesen a francia Elle címlapján, ki ez a nő?

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

61 évesen a francia Elle címlapján, ki ez a nő?

Myreille - Publikálva:

nocik2

Tisztázzuk: szeretem a melltartókat, a csipkéset nagyon, és nem készülök melltartó égetésre, de örülök, ha a női magazinok címlapján ráncokat és igazi nőket látok.   Ha címlaplány, nem éppen Alice Munro vagy Angela Merkel az első válasz, pedig teljesítményük alapján kijárna nekik, és jó lenne látni a másik arcukat is: a  törékeny, a hiú, a vágyódó és a csalódott nőt, az anyát, a túlterhelt feleséget. És most nem arra gondolok, hogy Michelle Obama arról mesél, hogy milyen a Fehér Házban karácsonyozni. A női magazinok illúziókat árulnak, akárcsak a szemránckrémek. Remek húzás lenne Vivienne Westwood, Keserü Ilona vagy Törőcsik Mari a címlapon, akkor tudnám, hogy abban a magazinban ugyanúgy történne valami igazán fontos, mint a francia Elle novemberi számában. Nem sok ötvenes, hatvanas vagy éppen nyolcvanas nő szerepel címlapon. Ebből a korosztályból – tippre – a legtöbb címlapot Oprah Winfrey tudhat magáénak, de neki saját magazinja van: The Oprah Magazine, és minden hónapban ő mosolyog róla. Pár évvel ezelőtt megkaptam a decemberi lapszámot és két dolog nyűgözött le: legalább 30 oldal reklám a beköszönője előtt, majd a beköszönője, amiben arról írt, hogy hinni és tenni kell az álmokért. És tőle nem tűnt úgy, mintha a közhelyszótárat mondaná fejből. Rengeteg ember munkája van abban, hogy ő hónapról hónapra legjobb formájában legyen, bőséges az utómunka is, azonban senki se viheti el helyette a balhét. A képeken ott az idő múlása, a válságok, küzdelme a súlyával és kerek csípőjével. Bátor és erős nő, én nagyon kedvelem.

The Oprah Magazine USA - November 2013

Oprah Winfrey a The Oprah Magazin 2013. novemberi számának címlapján. Oké, hogy egy sereg ember dolgozik azon, hogy csodálatosan nézzen ki minden hónapban, de közel a hatvanhoz, kit érdekel. Amúgy a Donna Karan szoknya, a Christian Louboutin cipő és a kislányos copf miatt ez a kedvenc Oprah-címlapom ebben az évben.

Kitérő: A Marks & Spencer 2013-2014-es őszi-téli kollekciójának reklámfotóin 10 nő szerepel: Grace Coddington, Karen Elson, Helen Mirren, Laura Mvula, Katie Piper, Nicola Adams, Ellie Goulding, Tracey Emin, Helen Allen és Monica Ali. Még akkor is, ha a sorozat célja az volt, hogy mindenki a fotókról és a Marks & Spencerről beszéljen, jó valódi nőket látni a dupla oldalakon: fiatalokat, időseket, őszeket, szőkéket, vöröseket, erőseket, bátrakat, törékenyeket.
marks_spencer_ad_campaign_advertising_fall_winter_2013_2014

Marks & Spencer 2013-as őszi/téli kollekciójának reklámfotóit Annie Leibovitz készítette és a fotókon Grace Coddington, Karen Elson, Helen Mirren, Laura Mvula, Katie Piper, Nicola Adams, Ellie Goulding, Tracey Emin, Helen Allen és Monica Ali szerepel

marks_spencer_ad_campaign_advertising_fall_winter_2013_2014_02

Marks & Spencer 2013-as őszi/téli kollekciójának reklámfotója

marks_spencer_ad_campaign_advertising_fall_winter_2013_2014_04

Marks & Spencer 2013-as őszi/téli kollekciójának reklámfotói

Melissa McCarthy – Személyiségtolvaj, Mike és Molly -, még nincs hatvan, “csupán” 43, azonban nem sok címlapot tud maga mögött, legalábbis az elmúlt pár hónapot leszámítva. A More magazin – kifejezetten középkorú és idősebb nőknek szóló amerikai magazin – idén augusztusban úgy tette címlapra úgy, hogy minden gömbölységét előnyösen hangsúlyozta. (Figyeld, a gödröcskéit!)
more201307_08_melissamccarthy

Melissa McCarthy a More magazin 2013. augusztusi számának címlapján

Most novemberben az amerikai Elle címlapján is ő van, de egészen másként, mint pár lapszámmal korábban a szexisen dögös Reese Witherspoon vagy végzet asszonyaként Penélope Cruz. Melissa McCarthy bő kabátot és kócos frizurát kapott. A kabát miatt vita alakult ki: vajon tényleg csak az őszi hangulatot ragadta meg az Elle vagy McCarthy telt idomait akarta elrejteni? Természetesen az Elle tagad minden vádat és Melissa McCarth is azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy nem érti ezt a kabát-vitát. Nem szégyelli az alakját, ő választotta a kabátot, amely nagyon elegáns és divatos darabnak tart, majd hozta szokásos, vicces formáját és hozzáfűzte: igazán sajnálja, hogy nem lopta el a fotózás után.
Elle_USA_MelissaMcCarthy2013nov

Melissa McCarthy, Elle magazin 2013 november

Az se sűrűn esik meg, hogy egy ősz hajú nő szerepel egy női magazin elején. Üdítő volt 2012 januárjában, amikor Paula Deen mosolygott a Good Housekeepingről. És igen, ő akkora sztárszakács Amerikában, hogy ősz haja már a védjegye, sőt ő azok közé a nők közé tartozik, aki ugyanolyan lelkesen festeti őszre a hajukat, mint más szőkére.
Good Housekeeping

Paula Deen, Good Housekeeping, 2012 január

Szóval, ki ez a nő a francia Elle címlapján? Christiane Taubira, 61 éves, francia igazságügy-miniszter, aki akkor is megérdemelné a borítót, ha nem sértették volna vérig egy ostoba, rasszista megjegyzéssel, amiből nem lett volna világméretű botrány. Érzem a francia Elle rasszizmus elleni tiltakozását is ebben a címlappal, amit külön tisztelek, de én egyszerűen annak örülök, hogy egy okos, erős, érett, nagyszerű nő került a címlapra. Nagyon szépek a nevetőráncai!
Elle_France_Christiane-Taubira

Christiane Taubira, 61 éves, francia igazságügy-miniszter, divat és antirasszizmus egy női magazinban

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra