term ID:
parent cat ID:21
parent cat ID 1:
post ID:30665
category_21 #32cdd1

Libajáték: vidám társasjáték és gyerekkori emlékek

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Libajáték: vidám társasjáték és gyerekkori emlékek

Myreille - Publikálva:

libajatek01

Egész nagy csata után lecsaptam egy régi társasjátékot, amelyre gyerekkoromból emlékszem. Szerintem a fiaim is szeretni fogják. Egészen véletlenül bukkantam a Libajáték társasjátékra. Azonnal felismertem, mert gyerekkoromban játszottam vele és nem azért vettem meg (vaterán), mert annyira jó játék lenne, hanem azért, mert emlékszem rá, valami megfoghatatlan és megmagyarázhatatlan módon része a múltamnak. Nem tudom, hogy az oviban, a szomszédban vagy a nagyszüleimnél láttam, de ismerem. Fogalmam sincs, hogy milyen régi, de karácsonyi ajándék lesz a fiaimnak és ezzel része lesz a jövőmnek is.

libajatek02

Libajáték (Fotó: Myreille)

libajatek03

Vidám társasjáték: Libajáték (Fotó: Myreille)

libajatek04

Libajáték táblája (Fotó: Myreille)

libajatek05

Libajáték (Fotó: Myreille)

libajatek06

Az győz, aki először ér a 81-es mezőre, ő viszi a kasszát is. (Fotó: Myreille)

libajatek07

Annyit kell lépni, amennyit a kivetett kocka mutat. (Fotó: Myreille)

libajatek08

Libabábú (Fotó: Myreille)

libajatek09

Libajáték játékszabály (Fotó: Myreille)

libajatek10

Játékpénz a libajátékhoz. Sajnos, már nincs meg a 100 db, ami eredetileg benne volt, de itthon biztos akad 100 db már kivont 1 Ft-os, ami jó lesz ehhez a játékhoz. (Fotó: Myreille)

Némi kutakodás után azt találtam, hogy 1960-1969 között gyártották ezt a játékot. A rajzok stílusa alapján ez reális lehet… További érdekesség, Piatnik még mindig gyártja ezt a társasjátékot és még kapható. A Liba játék társasjáték – Piatnik leírása: A régi idők játékai közül újra itt van egy nagysikeru hagyományos, “lépegetős” társasjáték. A Liba játékban pénzérméket kapunk, amelyekkel gazdálkodni kell, mert annak a játékosnak, akinek elfogy a pénze, az újrakezdi a játékot. A különböző rajzos játékmezőkön fizetnünk kell, vagy éppen pénzt kapunk. A gyerekek a játék során ismerkednek a pénz kezelésével. A játékmezőkön lévő “utasításokat” elolvasva, szórakozva fejleszthetik az olvasási készségüket. 3-5 éves kortól mindenkinek ajánlott.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra