term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:47263
category_32 #d3e60c

2016: emlékezetes és felejthető filmek

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

2016: emlékezetes és felejthető filmek

Myreille - Publikálva:

Szívet-lelket átgyúró nagy felkavarodások, nagy röhögések és óriási csalódások. Ilyen volt a moziban 2016. A nagy felkavarodások Spotlight: Egy nyomozás részletei (Spotlight) The Big Short (A nagy dobás a magyar címe, de szinte lehetetlen, hogy megjegyezzem) 13 óra: Bengázi titkos katonái (13 Hours) Mielőtt meghaltam (Dallas Buyers Club)* Egyik sem könnyű film, de egyiket sem szeretném kihagyni. Olyan filmek ezek, amelyeket szeretnék majd megmutatni a fiaimnak is, ha majd elég nagyok lesznek ezekhez a témákhoz. Ha írnék egy 10-es listát a legjobb filmekről, akkor az első ötben ez a négy film lenne.   Nagy röhögések Rendes fickók (Nice guys) Deadpool Rossz anyák (Bad moms) Man up Gondolkozz pasiaggyal (Think Like a Man)* Mike és Dave esküvőhöz csajt keres (Mike and Dave Need Wedding Dates) Központi hírszerzés (Central Intelligence) Nagyfater elszabadul (Dirty Grandpa)

Deadpool_jelenetfoto (4)

Deadpool

Idén a nagy röhögésekre volt leginkább szükségem. Sokszor nem vágytam komoly mondanivalóra, egyszerűen csak nevetni akartam. a Rossz anyákat, annyira lehúzták a műértő kritikusok, hogy sokáig nem foglalkoztam vele, majd egy minden mindegy pillanatban megnézem. Könnyesre röhögtem magam raja (vagy éppen a saját nyomoromon). Szerintem csak azok a szülők értik ezt a filmet, akinek tele a töke a sulis és ovis feladatokkal kezdve a sütivásárra és a lehetetlen kihívásokkal (pl. ősszel egyik napról a másikra héjas diót vinni az oviba Újlipótvárosban). A kritikusok védelmében annyit el kell mondani, hogyha 27 évesen látom ezt a filmet és írok róla kritikát, akkor kicsit értetlen lettem volna, de így 2 gyerekkel, 40 évesen telitalálat volt.   Emlékezetes jó filmek A ruhakészítő (The Dressmaker) Race Eddie, a sas (Eddie the Eagle)
dressmaker03

A ruhakészítő

race

Race

Eddie_a_sas

Eddie, a sas

A ruhakészítőt nagyon szerettem filmen, a könyvet viszont már fél éve olvasom és még nem fejeztem be. Az Eddie, a sas és a Race két sportolóról, két olimpiáról szól és mind a kettő több életrajzi filmnél. Eddie Edwards elszántsága és őrültsége egyszerűen gyönyörű, Jesse Owens berlini aranyérmei lenyűgözőek, viszont a kor, amiben élt, egyszerűen tragikus. Az pedig még fájdalmasabbá teszi az emberi ostobaságot, hogy hatvan év alatt se gyógyultunk ki belőle.   A nagy csalódás Az Érkezést (Arrival) vártam a legjobban és végül ez okozta a legnagyobb csalódást hiába sci-fi, hiába klassz mindaz, amit a nyelv rendszeréről megtudtam és hiába érintett meg az anyai szeretet, a többi úgy pattant le rólam, mint fagyott zöldborsó a falról. Végig azt vártam, hogy most majd lesz valami, történik valami, de az egész film nem több, mint egy jó felütés, amely sohasem váltotta be az ígéreteit.
arrival02

Érkezés

A JOY* is lehetett volna jó film, de végül nem lett az.   Kár lett volna kihagyni Zootropolis – Állati nagy balhé (Zootopia) Kis kedvencek titkos életét (The Secret Life of Pets) Vaiana (Moana) Star Trek: Mindenen túl (Star Trek Beyond) A Zootropolis és a Kis kedvencek titkos élete kétgyerekes családanyaként kihagyhatatlan. A Vaiana egy újabb Disney hercegnő, akihez én már öreg vagyok és két fiamat se hozza lázba. A Star Trek Beyond is csupán “kár lett volna kihagyni” film lett. Mivel sci-fi, így látnom kellett és nem is volt rossz, de nem akarom még egyszer megnézni. ROGUE ONE_PAYOFF_POSTER_HUNGARY Idén kimaradt, jövőre pótolni fogom Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet (Rogue One) Hell or Higth Water Kaliforniai álom (La La Land) Legendás állatok és megfigyelésük (Fantastic Beasts and Where to Find Them) Kubo és a varázshúrok (Kubo and the Two Strings) és egy agyzsibbasztó nap után a Hivatali karácsony (Office Christmas Party) is be fog következni… 2016-os film, de csak 2017-ben kerül a moziba és nagyon várom: Utazók (Passengers) 2017-ben pedig jön a Galaxis őrzői 2. is, tehát unatkozni nem fogok jövőre sem. *Nem idei filmek, de én ebben az évben láttam. Neked melyik volt a kedvenc filmed ebben az évben?

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra