term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:50411
category_32 #d3e60c

5 jó könyv kiskamaszoknak a nyárra

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

5 jó könyv kiskamaszoknak a nyárra

Myreille - Publikálva:

Milyen könyveket adhatunk 9-12 éves gyerekek kezébe? Két régiúj és három új könyv, amit kár lenne kihagyni ezen a nyáron.   Nálunk Berg Judit valamelyik könyve a kötelező olvasmány a nyárra, ami nem lehet a Rumini, mert azt majd közösen fogják olvasni. Mondjuk Ruminit már tavaly nyáron olvasta is, így vagy a Két kis dinó vagy a Lengemesék sorozat egy könyvéből lesz nyári olvasónapló. El akarja olvasni még az első Harry Potter könyvet is, de új könyvekből is remek stóc várja.

Lauren Child: Abszolút Clarice Bean

Lauren Child: Abszolút Clarice Bean Nagyon szeretjük Lauren Child-től a Charlie és Lola sorozatot, így nagy izgalommal nyitottuk ki a kicsit nagyobbaknak szóló Abszolút Clarice Bean-t, amit Szabó T. Anna fordított magyarra. Olyan E/1-ben elmesélt történet, mint Zsombi kedvencei a Fin Spencer-es történetek, csakhogy most a főszereplő egy lány, nevezetesen Clarice Bean. Clarice bájos, őszinte és okos, ami általában azzal jár, hogy ezekkel a paraméterekkel nem könnyű az elvárások sűrűjében gyereknek lenni.

Shel Silverstein: Lafkádió, az oroszlán, aki visszalőtt

Lafkádió, az oroszlán, aki visszalőtt Lafkádióról már írtam, de most, hogy a Csimota kiadásában újra megjelent érdemes elővenni, illetve akinek nem volt meg, beszerezni. Nem csak elsőre, de már sokadszorra is öröm olvasni ezt a könyvet. Még mindig elbűvöl a mese szóhasználata (pl. fizimiska, habakuk, puccos, groáágrrr, aludtej, pfuj és piha) és szeretem, Lafkádiót, aki oroszlánnak túlságosan emberi, embernek pedig túlságosan oroszlán és miközben vicces-furcsa helyzetekbe kerül, olyan kérdésekkel szembesít bennünket, hogy mi történik, ha nem találjuk a helyünket, ha az újdonságok már nem izgalmasak és mi lesz a harccal, ha már elértük, amiért harcoltunk.

Kate Scott: Óriás

Kate Scott: Óriás A Pagony új sorozata az Abszolút könyvek, amelyek 9-12 éves gyerekeknek szólnak és “abszolút pörgősek, abszolút viccesek és abszolút izgalmasak”. Óriás is ennek a sorozatnak a része és teljesen igaz rá, hogy könnyű olvasni, ám mégse felszínes. Jó olvasni. Anzo nem találja a helyét, mert túl kicsi. Ezért nem hallják meg a szülei, ezért csúfolják az iskolában és hiába fantasztikus és tehetséges, ezt a barátaink kívül mások nem tudják. Anzo vágya, hogy “Okés” legyen, ám hogy ezt elérje, ki kell lépnie a korlátai közül és kockáztatnia kell.

Roald Dahl: Charlie és a nagy üveglift

Charlie és a nagy üveglift Roald Dahl-lal nem lehet hibázni. Charlie-t már ismerjük, ő a világhírű Vonka-féle csokigyár új tulajdonosa, aki éppen az égen egy üvegliftben tartózkodik szülei és nagyszülei társaságában. Persze, Vonak Vilmos is az események sűrűjében tartózkodik és Föld körüli pályára állítja az üvegliftet és máris kezdődik a világ legfurcsább űrutazása, ami legalább annyi meglepetéssel szolgál, mint egy látogatás a csokigyárba.

David Walliams: Az éjféli banda

David Walliams: Az éjféli banda Egy kórház nem az a hely, ahol igazán jól szórakoznak a gyerekek. Kivételnek számít a Lord Funt Kórház még akkor is, ha a főnövér ki nem állhatja a gyerekeket. Ebben a bizonyos kórházban, amikor éjfélt üt az óra és a legtöbb gyerek mélyen alszik, mozgásba lendül Az éjféli banda. Tom azért került kórházba, mert fejen találta egy krikettlabda és a szörnyű kórházi napok helyett néhány izgalmas kaland vár rá és életében először igaz barátokra talál. Olyan kalandok esnek meg vele, amelyekről korábban álmodni se mert. Persze, gondolkozni most sincs sok ideje, de nem a fejét ért ütés miatt, hanem azért, mert Az éjféli banda igazán sohasem unatkozik.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra