Eszes róka meséi: Hogyan születnek a csillagok?

Myreille

Farkas Róbert mesekönyve az Első könyvem az univerzumról először angolul és közösségi finanszírozásban jelent meg, most azonban már magyarul is olvasható.

Szeretem azokat a hosszabb-rövidebb autóutakat, amikor a férjem arról mesél a gyerekeknek, hogy miért van élet a Földön, hogyan alakulnak ki a csillagok és miért váltják egymást a nappalok és az éjszakák.
De nem csak én, a gyerekek is szeretik ezeket a meséket. Ugyanolyan elmerült figyelemmel hallgatták Farkas Róbert “eszes” meséjét a csillagokról, atomokról az Első könyvem az univerzumról könyvből, mint az apjukat szokták.
Az Eszes róka-sorozat alapfelállása is hasonló: rókapapa azokról a dolgokról magyaráz csemetéjének, amelyek körülveszik őket, de nem varázsporral meghintve, hanem tudományos alapossággal.
A könyvet Raffai Péter, az ELTE atomfizikai tanszékének asztrofizikusa lektorálta és a “jövő felfedezőinek” ajánlja.
Mégse unalmas tankönyv az Első könyvem az univerzumról, hanem egy olyan tájékozott apuka lelkes meséje, aki szívesen felel a gyerek kérdéseire és képes gyereknyelven, gyerekésszel felfoghatóan megmagyarázni az univerzum csodáit és a csillagok születését, úgy hogy nem csak az ismereteket adja át, hanem azt a szenvedélyt és kíváncsiságot, ami őt is hajtja.
Olvassátok, szeressétek, mert nagyon jó!
Első könyvem az univerzumról (Kolibri)
Ui: A könyv végén ott az Eszes róka-sorozat következő kötetének ajánlója, az Első könyvem a fénysebességről – Mitől világít a nap? Mi már nagyon várjuk!

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra