term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:46005
category_32 #d3e60c

GÓÓÓL! – Focis kártyajáték nem csak esős napokra

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

GÓÓÓL! – Focis kártyajáték nem csak esős napokra

Myreille - Publikálva:

A zseniális Baranyai (b) András rajzolta a kártyákat és ugyanazzal a dupla paklival háromféle különböző játék lehetséges.

GÓÓÓL! - Három szórakoztató focis kártyajáték (Fotó: Myreille)

GÓÓÓL! – Három szórakoztató játék egy dupla pakli focis kártyával (Fotó: Myreille)

Remek időzítéssel jelent meg a GÓÓÓL! focis kártyajáték, éppen az EB előtt, amire végre valahára a magyar válogatott is kijutott. Nekem herótom van a “magyar focitól” (meg a stadionoktól), de a fiaim imádnak focizni és velük bármikor szívesen játszom. Akár a labdát rúgjuk, akár – most már – kártyázunk.
A kártyákat Baranyai (b) András rajzolta. (Fotó: Myreille)

A kártyákat Baranyai (b) András rajzolta. (Fotó: Myreille)

A csomagolás dupla paklit tartalmaz és a kártyák háromféle játékhoz használhatóak. Az első játékban meg kell szabadulni az összes kézben lévő kártyától és az nyer, akinek hamarabb elfogynak a focisták a kezéből – de vigyázat, csak ugyanolyan mezszámú vagy -színű játékosokat lehet egymásra rakni! Ez a játék meglehetősen hasonít kedvenc játékunkra, az UNO-ra, de hogy focistákkal játsszuk, a gyerekeknek kicsit jobban élvezik a csatát. A második játékváltozatban az lesz a nyerő, aki faarccal tud blöffölni arról, hogy milyen játékost tett lefordítva a paklira, de csak a korábban letett játékos mezszámának szomszédait lehet rátenni. (Tehát ha azt tudjuk, hogy az 5-ös van lent, akkor vagy 4-est vagy 6-ost lehet letenni.) És ha olyan nincs a kezünkben? Két választásunk van: vagy húzunk egy lapot a pakliból vagy leteszünk egyet és blöffölünk. Ám, utóbbi nagyon kockázatos, mert ha valakit blöffön érnek, fel kell vennie az egész halmot az asztalról. Ha pedig valaki igazságtalanul vádaskodott, övé a kártyahalom. Természetesen az nyer, akinek a kezéből leggyorsabban elfogynak a lapok. Végül a harmadik játékban ki lehet próbálni, mennyire gyors a kezünk és vág az eszünk: aki észreveszi, hogy egyszerre két ugyanolyan mezszámú játékos van kiterítve, az lecsaphat rájuk! A feladat nehézsége csupán annyi, hogy közben megadott sorrendben kell lepakolnunk a kártyáinkat két stócra és ezer dologra kell figyelni…
Praktikus a csomagolása, könnyű tárolni otthon és utazás során is. (Fotó: Myreille)

Praktikus a csomagolása, könnyű tárolni otthon és utazás során is. (Fotó: Myreille)

2-6 játékos számára játszható kártyajáték 5-99 éves korig. (A doboz két pakli kártyát és három játékszabályt tartalmaz.)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra