élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:62888
category_32 #d3e60c

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Neil Gaiman: Pirate Stew

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Neil Gaiman: Pirate Stew

Myreille - Publikálva:

A Pirate Stew egy csodásan őrült történet Neil Gaimantól Chris Riddell illusztációival nemcsak gyerekeknek.

 

 

Túl rövid. Én legalábbis szívesen olvastam volna tovább Neil Gaiman Pirate Stew című mesekönyvét. Mert 48 oldal túl kevés ebből a kalózos őrületből, amelynek minden részlete szellemes és ízig-vérig gaiman-es.

Ki ne ismerné a kalózokat? Melyik gyerek (és felnőtt) ne hallott volna a híres-hírhedt tengeri rablókról? De mi történik akkor, amikor apa és anya gyertyafényes vacsorára vágyik, a babysitter pedig egy hajószakács, aki megjelenésében igencsak kalózos? Tudod, sebhelyes arc, kampókéz és faláb. És ő főzi a vacsorát. (Bizony, őrült jó dolgok kerekednek ebből!)

Mindez nem a bonyodalom, annak csak a kezdete, hiszen érkezik a kalózhajó teljes legénysége, a vacsorába sellőkönny is kerül, majd a banda házastul éjszakai fánkportyára indul. Az éhség viszont nagy úr, a kalóz pörköltet jóízűen elfogyasztják és a kalózok új tagokkal bővülnek. (De pszt, nem árulom el, hogy kikkel!)

A sorok rímelnek, mintha az egész mese egy végtelen mondóka lenne, az illusztrációk pedig visszatürközik a mozgalmas, vicces történetet. Pompás kaland szemnek, fülnek, léleknek, kicsiknek és nagyoknak.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra