term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:62609
category_32 #d3e60c

Medvetesók: A film

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Medvetesók: A film

Myreille - Publikálva:

Ki akarna kimozdulni otthonról, amikor végre itt a a Medvetesók első, egész estés filmje? Popcorn, meleg pléd és indulhat a családi mozizás a kanapéról.

 

Aggódtam. Persze, ez nem meglepő, mert én mindig aggódom, amikor a kedvenc könyvemből vagy a kedvenc sorozatomból egész estés mozifilm készül. – Ugye, jó lesz? Ugye, nem rontják el? – Ugyanakkor tombolt bennem a várakozás izgalma és a kíváncsiság is. Ünneplőbe öltöztetem a lelkem és felkészülök az újabb találkozásra.

Azt hiszem, nem számít spoilernek, ha ezen a ponton elárulom, az aggódás teljesen felesleges volt. A Medvetesók: A film (We Bare Bears The Movie) jelentősen javít a 2020-as év mérlegén.

Te nem ismered a Medvetesókat? – 

– akkor több évadnyi röhögés hagytál eddig ki (és máris egy újabb dolog, mivel lehet elütni az estéket kijárási tilalom idején).

De megértelek! Én se hallottam addig a Medvetesókról, amíg a fiaim el nem kezdtek “Jegesezni” és medve plüssökért lelkesedni. Kissé felszaladt a szemöldököm a magyarázatukra, hogy a Medvetesók – a beszédes nevű Grizz, Panda és Jeges – San Fransisco “külsőn” élnek, imádják a street foodot és aktívan használják az internetet. Tehát pont olyanok, mint az emberek, beszélnek is és két lábon járnak, csak éppenséggel medvék.

Ilyen felvezető után muszáj volt, legalább egy részt megnéznem. A következők történtek: szétnevettem magamat, szerelembe estem a Medvetesókkal és azonnal újabb epizódot követeltem. Grizz ugyanis optimista minden lében kanál, Panda könnyen pirul és sokat lóg a neten, aktívan használja a közösségi médiát, Jeges pedig a hűtőszekrényben él, ritkán szól, de akkor izmosat, mint ő maga. 

Mindhárom medve remek karakter, és éppen annyira őrült, hogy őrült helyzetekbe kerüljön. Az életük vígjáték, olykor szatíra, de sohasem unalmas. Az epizódok a legnehezebb pillanatokban is könnyed, pergő, szellemes. Gyerekek és felnőttek számára is szórakoztatóak.

Érdekesség, hogy a Medvetesók 2015-ös bemutatása óta a Cartoon Network Studios produkciója elismerésben részesült. A koreai származású Daniel Chong nevével fémjelzett széria különösen a távol-keleti régióban népszerű az ázsiai popkulturális elemeknek köszönhetően. A “Panda szülinapja” című epizódban például a Monsta X nevű K-pop-zenekar vendégszerepelt.

Medvetesók: A film

A filmhez egy nagy sztori kellett: A három emberek között élő, beszélő medve felkelti a gonosz ügynöknek, a Nemzeti Vadvédelmi Hivatal munkatársának figyelmét és elhatározza, hogy visszaviszi Grizzt, Pandát és Jegest a természetes élőhelyére.

A “vadállatok vissza a természetes élőhelyükre” ötlettel nem lehet hibázni, amióta a Madagaszkárban a pingvinek eljutottak az Antarktiszra és óriási hóviharban elhangzott a filmtörténet epikus mondata: “Hát ez szívás!” (Well, this sucks.

Ha a medvetesók visszakerülnének a természetes élőhelyükre, akkor örökre el kellene válniuk egymástól, ezért Grizz, Panda és Jeges menekülőre fogja. Grizz ötlete nyomán az ígéret földje, Kanada felé veszik az irányt. Az utazás során régi, a sorozatban korábban már szerepelt, barátok bukkannak fel, új barátságokat kötnek, sztárokkal találkoznak és (persze) veszélyes akadályokba ütköznek. A hosszú utazás során az is kiderül, hogy az ennyire eltérő természetes élőhellyel rendelkező három medve hogyan lett medvetesó, azaz egy család, és mi mindenre képesek egymásért.

A Medvetesók: A film önazonos a sorozattal. A finom, pikírt utalások megfűszerezik a jól komponált cselekményt. Vicces. Komoly. Szívig ér. Nem lehet nem szeretni. 

A Medvetesók: A film (We Bare Bears The Movie) 2020. november 21-től látható a Cartoon Network tévécsatornán, ahogy a Medvetesók sorozat epizódjai is ott mennek.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra