term ID:
parent cat ID:44
parent cat ID 1:
post ID:28122
category_44 #ff9500

Hűsítő megálló a Balaton felé félúton

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Hűsítő megálló a Balaton felé félúton

Myreille - Publikálva:

albapark00

Nagyon régi barátom, Szakály Attila vezeti az Albapark Éttermet, amit ő csak Háznak hív és végre megmutatott nekem is. A barátsággal kezdem, mert az volt előbb és már egy évtizedes a múltja. Rettentő gyorsan elrepült ez a 10 év. Emlékszem még az első találkozásra, amikor kiderítettük, hogy a szüleink ismerik egymást, emlékszem a nagy beszélgetésekre, és tisztán emlékszem, amikor Attila először mesélt a tervről, az étterem megújításáról. Félelmetesen nagy vállalkozásnak tűnt és lenyűgözött a sok apró, de nagyon jól átgondolt részlet. A Ház éppen olyan lett, amilyennek eltervezte. Nem csupán egy étterem az M7-es mellett a 60-as kilométerkőnél, hanem egy nagybetűs ház, ahol megállhat a kamionos és felfrissülhet, és megállhat a Balatonra tartó család is, hogy szusszanjon egyet vagy ebédeljen. Be lehet térni egy menüre, egy kávéra vagy egy üzleti megbeszélésre is. A Ház nagy tere több kisebb térre tagolódik és különböző napszakokban – reggel 6:30-tól este 9-ig nyitva az ajtó, kivéve vasárnap, mert akkor „csak” este 8-ig – különböző friss ételeket kínálnak. A reggelt a frissen sütött péksütemények és pogácsák határozzák meg, és náluk a helyben sütött azt jelenti, hogy a cukrász néni helyben gyúrja, nyújtja a tésztát, hagyja kelni és teszi sütőbe. Majd a nap folyamán ugyanitt készülnek a Rákóczi-túrósok, a flódnik és a többi desszert. Délben az elmaradhatatlan babgulyás és rántott hús mellett szerepel a kínálatban a konfitált libasült, a tarja steak, a salátabárban az uborkasaláta mellett ott a coleslaw, a kóla mellett pedig az Almdudler. Délutántól bisztró jelleggel működik tovább a Ház.

albapark01

Albapark Étterem, Székesfehérvár, az M7-es 60-as kilométerénél, a fehérvári pihenőnél

albapark02

Kellemesen modern (Albapark Étterem, albapark.hu)

albapark03

Annak, aki éhes és szomjas. (Albapark Étterem, albapark.hu)

albapark05

Nem csak jól néz ki, de finom is! (Albapark Étterem, albapark.hu)

albapark06

Flódni (Albapark Étterem, albapark.hu)

albapark07

Még mindig az M7-es 60-as kilométerénél vagyunk! (Albapark Étterem, albapark.hu)

A Ház belső terei modernek, csipetnyi rafinériával és rengeteg zöld növénnyel. A jó tagolásnak köszönhetően a kávéházi hangulat és az étterem zaja nem üti egymást. A legizgalmasabb világ mégis a konyha és a hozzá kapcsolódó előkészítő rész. Hihetetlen profi, ahogy az alapanyagok megérkeznek, megtörténik az előkészítés, bekerülnek a hűtőkbe és a hűtők másik oldala már a konyhába nyílik. Amikor ott jártam éppen libacombok sültek rozmaringgal és rántott hús készült – mindkettő a gyengém, és nem győztem nyelni a nyálam. Még a ház műszaki része is lenyűgöző, csodálatosan környezettudatos. A hűtők felesleges hőjét nem engedik szabadon, hanem a meleg víz előállításához felhasználják. Nyáron pedig megy a légkondi, így a ház kifejezetten csábító hűsítő megálló. Ráadásul baba-mama szoba is van, tehát nem kell szerencsétlenkedni az autóban a szoptatással vagy a pelenkázással. „Anyu” megérdemel ennyi kényelmet, sőt azt is, hogy a fél hétvégéje ne a főzéssel menjen el… Ha nem ismerném Attilát, akkor elfogultság nélkül is ugyanilyen lelkes lennék az Albaparktól. De a barátságunk miatt nem is elfogultságot érzek, hanem büszkeséget. Hogy megcsinálta, hogy remek lett, hogy remekül működik, hogy folyton új tervei vannak, hogy együtt él a Házzal. Imádom, hogy beavat apró részletekbe: a nyitásra a cukrász néninek vettek egy hiperszuper új keverőgépet, aki egy ideig használta is, de végül visszakérte a régit, mert az jobb. A cukrász részlegnél most is az a működik.
albapark08

Rántott hús, jaj, de szeretem! (Albapark Étterem, albapark.hu)

albapark09

A libacombok hamarosan tányérra kerülnek (Albapark Étterem, albapark.hu)

albapark10

Konyhai részletek (Albapark Étterem, albapark.hu

albapark11

A cukrászműhely titkai (Albapark Étterem, albapark.hu)

albapark12

Hello nyár! (Albapark Étterem, albapark.hu)

Persze, mi nem tudunk úgy találkozni Attilával, hogy ne járjon az agyunk, hogy egyik ötletet ne kövesse a másik. Ha éppen nem stratégiai társasjátékokról és receptekről beszélünk, akkor előkerül az üzlet. Így született meg a következő akció is. Aki az alábbi kupont kinyomtatja és bemutatja az Albapark Étteremben 2 dl házi limonádét kap ajándékba. Beváltási idő: 2013. augusztus 31., néhány további – nem túl szigorú, csupán ésszerű – feltétel a kuponon olvasható.
albapark_moksha_kupon

Nyomtasd ki, váltsd be és frissülj fel! (A kuponra kattintva a kupon új böngészőablakban nyílik meg, így könnyebben ki tudod nyomtatni.) Figyelj, mert a kupon csak 2013. augusztus 31-ig érvényes!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra