Két legyet egy csapásra: Váci1 és WAMP

Myreille

vaci101

A Váci utca nimbusza sokszor megkopott már, de egy kis vérátömlesztés mindig új élettel tölti meg. A WAMP igazi oxigén a belvárosban.
A Váci1 Üzletház eredetileg az Első Hazai Takarékpénztárnak adott otthont. A műemléki védettség alatt álló épület városképi szerepe is kimagasló, 1993 óta az UNESCO Világörökség budapesti területének része. Az Alpár Ignác tervei nyomán emelt bankszékház 1915-ben nyitotta meg kapuit, és kialakításában a korszak olyan jelentős, nemzetközi szinten is elismert művészei és mesterei vettek részt, mint a szobrász Maróti Géza, a csodálatos üvegablakairól ismert Róth Miksa, a belsőépítész Faragó Ödön, vagy a mai szemmel is progresszív szemléletű, asztalosüzemeket vezető Lingel Károly és Thék Endre.
A Vörösmarty térről is jól látható épületet Christian Biecher, Kőnig Tamás, Wagner Péter építészek tervei nyomán kelt új életre. A műemléki helyreállításon túl olyan egyedi belsőépítészeti megoldások tucatjai teremtenek különleges és egyedi atmoszférát,  mint a belső átriumot több emelet magasságban díszítő aranyszínű, eloxált alumínium csipke falak, vagy a merész színvilágával hódító kék és vörös udvar.

vaci105

Belső átrium – Váci1 Üzletház


vaci107

Fehér-fekete csempe – Váci1 Üzletház


vaci109

Csipkefalak és színek – Váci1 Üzletház


vaci110

A Váci1 Üzletház eredetileg az Első Hazai Takarékpénztárnak adott otthont.


Április utolsó vasárnapján (2013. április 28-án, reggel 10-től este 6-ig) a Váci1 káprázatos, modern, de mégis idővel átitatott tereiben ismét design vásár, azaz WAMP lesz. Jó apropó az épület feltérképezésére és a hazai alkotók munkáinak megismerésére. Az őrült, szép, vicces és provokatív cuccok sokasága, kiránt a hétköznapok szürkeségéből, ráadásul itt a tavasz, kell valami új holmi (fülbevaló, szoknya, táska vagy legalább egy pénztárca), ennek megünneplésére.
vaci108

Wamp a Váci1-ben.


vaci106

Wamp a Váci1-ben.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra