Szőlőmagolajos-levendulás házi készítésű krém

Myreille

szolomagolajoskrem31

A szőlőmag- vagy olíva olaj, ami jó a salátára, az jó a bőrnek is. Házi készítésű krém hétköznapi hozzávalókból egyszerűen.
Piszkével nem csak  hosszú beszélgetésekkel voltunk adósai egymásnak, hanem nőies csacskaságokkal is. Az egyik ilyen a házi készítésű, egyszerű krém. A receptet Piszke találta a Root Simple blogon és mire én odaértem hozzá, már olyan profin gyártotta, hogy nekem csak a fotózás maradt, és olyan extraság is a birtokában volt, mint az E-vitamin. (Amúgy az E-vitamin gyógyszertárból és bioboltokból általában beszerezhető.)
Hozzávalók:
fél csésze (1,2 dl) szőlőmagolaj (jó minőségű olaj kell hozzá, ami lehet akár olíva olaj vagy argan olaj is)
1 csésze (2,4 dl) szénsavmentes ásványvíz
1 evőkanál (14 g) méhviasz
10 csepp levendulaolaj
1 nagy csepp (vagy 1 kapszula kiszereléstől függően) E-vitamin
Először ki kell mérni a vizet és mivel langyos állapotban volt rá szükség, ezért kitettük a napra. A víz nem lehet forró és nem lehet hideg sem, mert akkor nem sikerül a krém.
Utána egy hőálló edénybe mehet a kimért olaj (jelen esetben szőlőmagolaj) és a méhviasz. Az edényt vízgőzbe kell állítani és meg kell várni, amíg a méhviasz felolvad. (Keverésre a hurkapálcika javasolt.)
Az olajos-méhviaszos keveréket érdemes átönteni egy lapos aljú edénybe, amelyben kényelmesen tud dolgozni a botmixer. Ilyenkor kell beletenni a levendulaolajat és az E-vitamint, majd folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzá kell adni az összes langyos vizet.
A végeredmény egy nagyon kellemes tapintású, illatos krém lesz, ami nagyon könnyen felszívódik. Napi használat mellett ez az adag 10-12 napra elég testápoló krém. Ezalatt az idő alatt nem romlik meg E-vitamin nélkül sem, de azért hűvös helyen kell tárolni.

szolomagolajoskrem32

Először ki kell mérni a krém hozzávalóit. (Fotó: Myreille)


szolomagolajoskrem33

Az olajat és a méhviaszt gőzfürdőben össze kell melegíteni, majd folyamatos botmixelés közben mehet hozzá a langyos víz. (Fotó: Myreille)


szolomagolajoskrem34

A végeredmény ilyen gyönyörű, könnyű krém. Néhány csepp illóolaj még különlegesebbé teszi, az E-vitamin pedig nem csak a bőrnek tesz jót, hanem a tartósítást is segíti. (Fotó: Myreille)


szolomagolajoskrem30

A kész krém hihetetlen gyorsan felszívódik, jó illatú és puha lesz tőle a bőröm. Hűvös helyen kell tartani, de ez az adag nagyjából 10-12 napra elegendő.


A Birtok, ahol vendég voltam, ilyennek láttam>>>

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra