term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:28015
category_32 #d3e60c

Varró Dániel – Agócs Írisz: Nem, nem, hanem

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Varró Dániel – Agócs Írisz: Nem, nem, hanem

Myreille - Publikálva:

nemnemhanem01

A gyerekeimnek nem sok választása volt, amikor kiderült, hogy két kedvenc alkotóm, Varró Dániel és Agócs Írisz közös könyvvel jelentkezett. Tudtam, hogy szeretni fogom a Nem, nem, hanem című játékos-verseskötetet, és azt is sejtettem, hogy mindjárt ötéves fiam gyorsan rákap a könyvre – egyre finomabb a humora, és néha azt érzem, a telefonkönyvet is felolvashatnám neki, mindegy, csak üljek és olvassak -, de arra nem számítottam, hogy a férjem a rejtélyes-rejtvényes fejtörőkön harsányan nevet majd.

nemnemhanem02

Varró Dániel – Agócs Írisz: Nem, nem, hanem (Manó könyvek)

Varró Dániel 19 – gyerekeket érdeklő vagy éppen nevelő – kérdést tesz fel a könyvben, és mindegyik kérdésre ad néhány felettébb hibás, ám vicces és rímbe szedett választ, és csak a lapozás után rukkol elő az igazi válasszal. Nem magyarázom, hanem mutatom: “Hogy jön a nagymama mihozzánk által? Elefántháton? Vagy rénszarvasszánnal? Vagy (mivel a gyaloglást nem bírja szusszal) helikopterrel? Nem, nem, hanem busszal. Melyik a leggyorsabb állat? A malac? A tehénre tippelsz? A gnúra? Vagy a sípoló zsiráffal gyepált cica netán? Nem, nem, hanem a gepárd. Ki viszi mindig a házát a hátán? A bácsi a szomszédból, bizonyos Ádám? A fecske? A kecske? A pingvin? A cica? A csiga? Nem, nem hanem ja de, a csiga.” És ez így folytatódik oldalról oldalra Agócs Írisz bájos-kedves illusztrációival. Zsombornak elég volt kétszer elolvasni és utána már ő olvasta, azaz lapozta és mondta a szöveget fejből.
nemnemhanem03

Varró Dániel – Agócs Írisz: Nem, nem, hanem (Manó könyvek)

2+ éves gyerekek számára ajánlott Varró Dániel játékos-verses fejtörői, de állítom, igazi családi kedvenc lesz kortól függetlenül.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra