term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:3
post ID:20332
category_3 #e62e2e

Amikor jó vagyok magamhoz: vajban sült krumpli

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Amikor jó vagyok magamhoz: vajban sült krumpli

Myreille - Publikálva:

A legtöbb embernél a tökéletes köret, de nekem egy egész ebéd: vajban sült kakukkfüves krumpli sok tejföllel.

Vajban sült kakukkfüves krumpli (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: burgonya megpucolva, nagyobb kockákra vágva vaj kakukkfű tejföl A tűzálló tálat alaposan kivajazom, beleteszem a megpucolt és felkockázott (nagy kockákra vágott) krumplit, megsózom alaposan, megszórom kakukkfűvel, a tetejére nagyjából 2 dkg vajat kockázok és az egészet 2 órára beteszem a 180 fokos sütőbe. Egyszer-kétszer megkeverem, megrázogatom. Csak forrón jó, mert akkor ropogós. A sült krumplit tejfölbe mártogatom és boldogság. Arra kell figyelni, hogy a krumpli egy rétegben legyen a sütőtálban (nagyobb adagnál tepsiben), mert úgy sül igazán finomra.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra