Amikor jó vagyok magamhoz: vajban sült krumpli

Myreille

A legtöbb embernél a tökéletes köret, de nekem egy egész ebéd: vajban sült kakukkfüves krumpli sok tejföllel.

Vajban sült kakukkfüves krumpli (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
burgonya megpucolva, nagyobb kockákra vágva
vaj
kakukkfű

tejföl

A tűzálló tálat alaposan kivajazom, beleteszem a megpucolt és felkockázott (nagy kockákra vágott) krumplit, megsózom alaposan, megszórom kakukkfűvel, a tetejére nagyjából 2 dkg vajat kockázok és az egészet 2 órára beteszem a 180 fokos sütőbe. Egyszer-kétszer megkeverem, megrázogatom.

Csak forrón jó, mert akkor ropogós. A sült krumplit tejfölbe mártogatom és boldogság.

Arra kell figyelni, hogy a krumpli egy rétegben legyen a sütőtálban (nagyobb adagnál tepsiben), mert úgy sül igazán finomra.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

2 hozzászólás a “Amikor jó vagyok magamhoz: vajban sült krumpli” című cikkhez.

  1. Ilda szerint:

    Az “amikor jó vagyok magamhoz” krumplival kapcsolatban kérdezem: nem elírás a 2 óra? Köszönöm a választ:
    Ilda

    VálaszVálasz
  2. Myreille szerint:

    @Ilda: Nem, nekem a nyers krumplihoz 2 óra kellett 180 fokos sütőben.

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra