Citrusos máktorta felesleges sallang nélkül

Myreille

A mákos bejgliből és a mákos rétesből csak a töltelék érdekel. Tésztára most se pazaroltam az energiát, a mákot persze nem sajnáltam.A 20 dkg mák és 2 evőkanál liszt elsőre meredeknek tűnhet, de a végeredmény könnyű, finom és persze nagyon mákos.

Hozzávalók:
10 dkg vaj
20 dkg cukor
1 vaníliarúd
3 tojás
2 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja
20 dkg darált mák
1,5 dl tej

Tetejére a krém:
fél narancs leve
fél citrom leve
1 evőkanál porcukor
250 g macarpone

A vajat habosra kell keverni a cukorral és a tojással. Utána mehet bele a vanília kikapart belseje, a liszt és a sütőpor, valamint a narancs és a citrom reszelt héja, végül a darált mák. Mivel így a tészta túl sűrű, fel kell lazítani a tejjel.

A jól összekevert tésztát kivajazott (28 cm átmérőjű) tortaformába kell önteni és előmelegített (180-200 fokos) sütőben tűpróbáig sütni. Nagyjából 15-20 perc.

Ha teljesen kihűlt, akkor a mascarponet össze kell keverni fél narancs és fél citrom levével és 1 evőkanál porcukorral. A keverék nehezen elegyül, de végül megadja magát. A krém a torta tetejére kerül némi frissen reszelt citromhéj kíséretében.

Citrusos máktorta felesleges sallang nélkül (Fotó: Myreille)

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

3 hozzászólás a “Citrusos máktorta felesleges sallang nélkül” című cikkhez.

  1. Geri szerint:

    Isteni finom, az eddigi legjobb máktorta, amit ettem, hihetetlen komplex és tőmény, de megunhatatlan.

    VálaszVálasz
  2. Gizus szerint:

    Kedveskéim! Az, hogy nekem mennyire izlk, harmadrangu kérdés. A családom! Az a fontos. Ebben a pillanatban a nagyobbik unokám megrendelésére, a 21. születésnapi ebédjéhez sütöm. Annyit szoktam az angol menyem kedvéért módosítani, hogy amikor majdnem kihült, kettévágom és baracklekvárral megkenem a közepét. Ennek következtében a mascarponével bekenem az egészet.Az oldalait vékonyan, a maradékot a tetejére.Szép is, jó is, ennyi!

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra