Kávés-csokoládés ropogós (tojás nélkül)

Myreille

Kávés és nagyon csokis. A férjem szerint az ideális kombináció. Amúgy elkészíteni is pofonegyszerű.

Hozzávalók:
20 dkg vaj
20 dkg nádcukor
20 dkg liszt
1 tk sütőpor
2 tk instant kávépor
20 dkg étcsokoládé (Szerencsi szerecsen)

A vajat habosra kell keverni a nádcukorral, majd bele kell keverni a sütőport és a instant kávéport. Ezután mehet bele a liszt és amikor nagyjából egynemű a tészta sütőtálba teszem. Kicsit morzsás lesz, “tömöríteni” kell. Tetejére sok-sok csoki kerül és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsül.

Finom önmagában (3-4 cm-es csíkokra vágom), de egy gombóc vanília fagyival még jobb.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra