Kávés-csokoládés ropogós (tojás nélkül)

Myreille

Kávés és nagyon csokis. A férjem szerint az ideális kombináció. Amúgy elkészíteni is pofonegyszerű.

Hozzávalók:
20 dkg vaj
20 dkg nádcukor
20 dkg liszt
1 tk sütőpor
2 tk instant kávépor
20 dkg étcsokoládé (Szerencsi szerecsen)

A vajat habosra kell keverni a nádcukorral, majd bele kell keverni a sütőport és a instant kávéport. Ezután mehet bele a liszt és amikor nagyjából egynemű a tészta sütőtálba teszem. Kicsit morzsás lesz, “tömöríteni” kell. Tetejére sok-sok csoki kerül és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsül.

Finom önmagában (3-4 cm-es csíkokra vágom), de egy gombóc vanília fagyival még jobb.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

4 hozzászólás a “Kávés-csokoládés ropogós (tojás nélkül)” című cikkhez.

  1. Bree szerint:

    szia,
    mekkora tepsibe csinálod? és milyen vastag lesz?
    köszi

    VálaszVálasz
  2. Myreille szerint:

    nagyjából 20 x 35 cm-es sütőtálban sütöttem és 3-4 cm vastag lett

    VálaszVálasz
  3. Bree szerint:

    megcsináltam, fincsi lett! annyit tettem hozzá, hogy tört diót is tettem a tetejére és vanília krémmel kínáltam, bejött mindekinek :)
    köszi a receptet!

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra