Mézes-zabpelyhes-kakukkfüves kifli, az ellenállhatatlan

Myreille

Ebben az évben még nem vettünk bolti kiflit.  Legújabb kedvencünk a mézes-zabpelyhes-kakukkfüves kifli lilahagymával és angolszalonnával.

 

Mézes-zabpelyhes-kakukkfüves kifli (Fotó: Myreille)

Hozzávalók 16 db kiflihez:
40 dkg búzaliszt
6 evőkanál apró szemű zabpehely
2,8 dl víz
2 evőkanál méz
2 dkg élesztő (egy fél kocka élesztő)
nagy csipet só
1 evőkanál szárított kakukkfű

A kifligyár még mindig ugyanúgy működik: a langyos, mézes vízben felfuttatom az élesztőt, majd  a többi hozzávalóval együtt  a kenyérsütő dagasztó funkcióján tésztává gyúratom (kenyérsütő nélkül kézzel kell kidolgozni a tésztát, majd 1 órát kelesztem. A tésztát átgyúrom, már kézzel, és elfelezem. A cipókat kinyújtom 25-30 centi körré, majd 8 részre vágom és feltekerem úgy, hogy tekerés közben a távolabbi csúcsot meghúzom.

180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütöm. Sütés előtt nem kell megkenni a kifliket, a méztől aranybarna színt kapnak a sütés végre, de 10-15 perc pihenés jót tesz nekik.

Lekvár nem illik hozzá, de hagyma minden mennyiségben szalonnával, kolbásszal vagy olajos hallal.

Sütés előtt, még pihennek 10 percet a kiflik. - Mézes-zabpelyhes-kakukkfüves kifli (Fotó: Myreille)

Mézes-zabpelyhes-kakukkfüves kifli (Fotó: Myreille)

Ha nem unod a kifliket, kövess minket a Facebookon is. Játék, móka, kacagás!

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

3 hozzászólás a “Mézes-zabpelyhes-kakukkfüves kifli, az ellenállhatatlan” című cikkhez.

  1. Gabesz szerint:

    Kedves Myreille!
    Koszonom a receptet. Az lenne a kerdesem, hogy ha en nem szeretek friss elesztovel dolgozni, akkor kb. mennyi szaritott eleszto kell ehhez a kenyersutos keleszteshez?

    VálaszVálasz
  2. Myreille szerint:

    @Gabesz: Kedves Gabesz! Szárított élesztővel nagyon ritkán szoktam sütni, de úgy tudom, hogy egy tasak (7 g) szárított élesztő felel meg fél kocka (2-2,5 dkg) friss élesztőnek.

    VálaszVálasz
  3. Gabesz szerint:

    @Myreille: Koszonom szepen, akkor megprobalom azzal!

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra