Padlizsán fűszeres-csípős kéreggel

Myreille

A padlizsán íze jellegzetes, de nem észveszejtő. Fahéjjal és barbecue szósszal átlényegül, ráadásul a ragacsos, ropogós máz mennyei.

Hozzávalók:
2 közepes padlizsán
4-5 evőkanál barbecue szósz (picit csípős)
1 tk nádcukor (vagy méz)
1 tk 4 fűszer keverék (fahéj, szerecsendió, gyömbér, szegfűszeg)

A padlizsánokat megmosom, két végüket levágom és levágok egy-egy vékony héjat is, hogy ne legyen olyan padlizsánszelet, amelynek egyik oldala “csupa héj”.

A padlizsánokat hosszában 1,5 cm-es szeletekre vágom és forró (teflon) serpenyőben, olaj nélkül megsütöm mindkét oldalukat.

A barbecue szószt összekeverem a nádcukorral és a fűszerekkel, majd a keverékkel megkenem a megsült padlizsánszeleteket és visszateszem a serpenyőbe, hogy a máz megkaramellizálódjon. (A padlizsánszeletek egyik oldalát a vágódeszkán kentem meg, a másikat pedig a serpenyőben, így a plafon nem lesz szószos.)

Lehetett volna hozzá feta sajtot enni vagy húst, de mi (én és a fiam) leültünk és megettük uzsonnára mindenféle “körítés” nélkül.

Ui: Ne pakold egymásra, mint én a fénykép kedvéért, mert lényegét veszti a párában, de ha tetszik a moksha.hu csatlakozhatsz hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Egy hozzászólás a “Padlizsán fűszeres-csípős kéreggel” című cikkhez.

  1. euthymia szerint:

    ez valami nagyon jól hangzik :) Azért fetával sem lehet rossz :)

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra