Farfalle mustáros-tárkonyos csirkével

Myreille

Egyszerű, gyors, mégis különleges. A tárkony és a bor rafinériát ad a mustáros húsnak. A tészta formája csak hangulattól függ.

Hozzávalók 2-3 személyre:
1 nagy csirkemell
1 fej vöröshagyma
2 dl fehér bor
1 evőkanál mustár
1 tk tárkony
2 dl tejszín

olaj
fél csomag farfalle

Fel kell tenni a vizet forrni, majd sózni és kifőzni a tésztát. Ezzel párhuzamosan elkészül a csirke is.

A vöröshagymát apró kockára kell vágni és kevés olajon meg kell dinsztelni. Amíg a hagyma alakul, fel kell kockázni a csirkemellet.

Amikor jó a hagyma, mehet rá a csirke és addig kell kevergetni, amíg minden kocka kifehéredik. Ezután meg lehet sózni, mehet rá a bor valamint a tárkony fele és puhára kell párolni. A végén bele kell tenni a mustárt és a tejszínt, össze kell forralni, rá kell szórni a maradék tárkonyt és kész.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

5 hozzászólás a “Farfalle mustáros-tárkonyos csirkével” című cikkhez.

  1. rozi szerint:

    Megcsináltam! Nagyon könnyű volt és finom lett!

    VálaszVálasz
  2. lillamilla szerint:

    kicseréltem a bort és a tejszínt. vörösbor és tejföl. elég karakteres, erős íze lett, bár szerintem a mustárnak is köszönhető, mert csípős dijonit használtam. nekem így is bejön.
    Myreille, mézes-mustáros csirkét nem tudsz véletlenül? :)

    VálaszVálasz
  3. lillamilla szerint:

    (próbálkoztam vele, de még csak nem is hasonlít ahhoz, amit a boltban lehet kapni, viszont az nekem nagyon ízlik, de mégis mű.

    VálaszVálasz
  4. Malahide szerint:

    Nem vagyok gyakorlott háziasszony, de ez a recept elsőre remekül sikerült! A tejszín helyett én is feleannyi tejfölt vettem, egyébként követtem az utasításokat. Nagyon finom lett. :)

    VálaszVálasz
  5. Malahide szerint:

    Pulykából készítettem egyébként.

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra