élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:91
post ID:26781
category_91

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Hello péntek! Dupla hagymás – dupla sajtos quiche

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Hello péntek! Dupla hagymás – dupla sajtos quiche

Myreille - Publikálva:

Nem akarok mást, csak egy jót enni és nézni, hogyan nő a fű. Hónapok óta nem sütöttem quichet-t, éppen ideje volt. Már bort is behűtöttem.

ujhagymassajtosquiche01

Dupla hagymás-dupla sajtos quiche (Fotó: Myreille)

Tészta: Hozzávalók: 20 dkg liszt 10 dkg vaj 1 tojás sárgája nagyjából fél deci víz nagy csipet só A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrom, majd tortaformába nyomkodom, hogy legyen egy kis pereme, amibe majd beleöntöm a tölteléket. Beteszem a sütőbe és kb. 5 percig sütöm 180 fokon, amíg a tészta kifehéredik. Töltelék: Hozzávalók: 2 vékony szelet füstölt szalonna 3-4 újhagyma 1 nagy fej lilahagyma 2 tojás+a fehérje, ami a tésztából kimarad 1 kis doboz camembert 5-6 dkg reszelt trappista 2 dl tejszín 1 dl tej bors A kifehéredett tésztát kiveszem a sütőből és rászórom a felkockázott szalonnát, a felkarikázott újhagymát, a felkarikázott lilahagymát és a vékony csíkokra vágott penészes sajtot. A tejszínt összekeverem a tejjel és a tojásokkal, sózom, borsozom és a quiche-re öntöm. Megszórom reszelt trappista sajttal és mehet a sütőbe legalább 30 percre. Akkor jó, ha a tejszínes tojás átsül és már nem remeg. Forrón, langyosan és akár másnap reggel hidegen is remek, már ha marad…
ujhagymassajtosquiche02

Újhagyma, lilahagyma, egyszerű trappista és camembert. (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra