Hello péntek! Dupla hagymás – dupla sajtos quiche

Myreille

Nem akarok mást, csak egy jót enni és nézni, hogyan nő a fű. Hónapok óta nem sütöttem quichet-t, éppen ideje volt. Már bort is behűtöttem.

ujhagymassajtosquiche01

Dupla hagymás-dupla sajtos quiche (Fotó: Myreille)

Tészta:

Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojás sárgája
nagyjából fél deci víz
nagy csipet só

A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrom, majd tortaformába nyomkodom, hogy legyen egy kis pereme, amibe majd beleöntöm a tölteléket. Beteszem a sütőbe és kb. 5 percig sütöm 180 fokon, amíg a tészta kifehéredik.

Töltelék:

Hozzávalók:
2 vékony szelet füstölt szalonna
3-4 újhagyma
1 nagy fej lilahagyma
2 tojás+a fehérje, ami a tésztából kimarad
1 kis doboz camembert
5-6 dkg reszelt trappista
2 dl tejszín
1 dl tej

bors

A kifehéredett tésztát kiveszem a sütőből és rászórom a felkockázott szalonnát, a felkarikázott újhagymát, a felkarikázott lilahagymát és a vékony csíkokra vágott penészes sajtot. A tejszínt összekeverem a tejjel és a tojásokkal, sózom, borsozom és a quiche-re öntöm. Megszórom reszelt trappista sajttal és mehet a sütőbe legalább 30 percre. Akkor jó, ha a tejszínes tojás átsül és már nem remeg.

Forrón, langyosan és akár másnap reggel hidegen is remek, már ha marad…

ujhagymassajtosquiche02

Újhagyma, lilahagyma, egyszerű trappista és camembert. (Fotó: Myreille)

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra