élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:3
post ID:62291
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Kenyérre pakolt paradicsomos padlizsán, azaz padlizsánkockák zseniális paradicsomszószban

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Kenyérre pakolt paradicsomos padlizsán, azaz padlizsánkockák zseniális paradicsomszószban

Myreille - Publikálva:

Eddig a padlizsánkrém vezette a legjobb padlizsános étel listámat, de most a “paradicsomos padlizsán”, amit akár padlizsán lecsónak is nevezhetnék, átvette a vezető helyet.

Kenyérre pakolt paradicsomos padlizsán, azaz padlizsánkockák zseniális paradicsomszószban/Fotó: Myreille

Kenyérre pakolt paradicsomos padlizsán, azaz padlizsánkockák zseniális paradicsomszószban/Fotó: Myreille

Hozzávalók: 1 nagyobb padlizsán 2 közepes (San Marzano) paradicsom 1 közepes fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1/2 teáskanál füstölt, őrölt, édes paprika (La Chinata) 1/4 teáskanál őrölt fahéj bors olíva olaj

A padlizsánt apró kockákra vágom. Bő olíva olajon aranybarnára sütöm, közben sózom, borsozom. Kiszedem egy tányérra a padlizsánt.

A visszamaradt olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Rádobom az apróra vágott paradicsomot, sózom, megszórom füstölt pirospaprikával és őrölt fahéjjal, és sűrű mártást főzök belőle.

A fűszeres paradicsomszószba visszaöntöm a megsült padlizsánokat (az olíva olajjal együtt). Összeforralom és kész.

Langyosan vagy hidegen, önmagában vagy pirított kenyéren felejthetetlen és ellenállhatatlan.

Padlizsán lecsó kenyéren vagy önmagában/Fotó: Myreille

Padlizsán lecsó kenyéren vagy önmagában/Fotó: Myreille

Összegzés
recipe image
Recept
Padlizsán zseniális paradicsomszószban
Szerző
Dátum
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra