Férfias quiche szárított paradicsommal

Myreille

Nehéz és férfias quiche. A szalonna füstös íze mellett a fűszeres szárított paradicsom kiált borért.

A tészta a szokásos: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 tojás sárgája, nagyjából fél deci víz és nagy csipet só. Tortaformába nyomkodom, hogy legyen egy kis pereme, amibe majd beleöntöm a tölteléket. Beteszem a sütőbe és megsütöm.

Töltelék:
kis marék gyufaszál vékonyra vágott (házi) szalonna
10 dkg fűszeres szárított paradicsom
1 kis fej lila hagyma
6 dkg Pannónia vagy Karaván sajt
250 ml tejszín
2 tojás + a tésztából kimaradt fehérje

A tojást összekeverem a tejszínnel és a paradicsom – kimérten vettem – visszamaradt olajával és a lereszelt sajt felével. Az összevágott szalonnát, lila hagymát és szárított paradicsomot a megsült tészta aljára pakolom. Ráöntöm a tojásos-tejszínes keveréket (a szalonna elég sós, már nem sózom, a paradicsom pedig fűszeres, nem kell további fűszer) és a maradék sajttal megszórom a tetejét. Addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején.

Férfias étel, mégis gyorsan fogy…

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra