élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:211
parent cat ID 1:3
post ID:25731
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Sütőtök curry csirkemellel vagy anélkül

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Sütőtök curry csirkemellel vagy anélkül

Myreille - Publikálva:

Sütőtök curryt kétféleképpen szoktam főzni: magamnak chilivel és hús nélkül, a családnak hússal chili nélkül. Mindkettőt imádom!  

sutotokcurry

Sütőtök curry csirkehússal vagy anélkül (Fotó: Myreille)

Adná magát, hogy a sütőtök curry, készüljön hússal vagy hús nélkül, chilivel vagy chili nélkül, de akár hússal, chilivel és kókusztejjel, tipikus őszi étel, azonban a kanadai sütőtök pincében/kamrában jól eltartható, és nálunk az ősszel nagyon jó volt a termés, így még maradt tavasz elejére is. Hozzávalók: 50 dkg csirkemell/csirkecomb filé (kihagyható, és akkor egy remek vega étel a sütőtök curry) 50 dkg kanadai sütőtök 2 répa 2 nagy fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 friss chili (kihagyható) 2 teáskanál currypor 2 teáskanál gyömbérpor 2 teáskanál garam masala 1 teáskanál őrölt kömény 1 teáskanál őrölt koriander negyed teáskanál őrölt fahéj 1,5 dl tejszín vagy kis doboz kókusztej (ami éppen itthon van) olíva olaj A sárgarépát megpucolom, felkarikázom, a húst felkockázom. A vöröshagymát megpucolom, kettévágom, majd hosszában szeletelem. Serpenyőben olajat hevítek és üvegesre párolom benne a hagymát. Ráteszem a curryport, a gyömbérport, a garam masalat, a köményt, a koriandert és a fahéjat, és állandó kevergetés mellett megpirítom a fűszereket. Ezután egyszerre teszem a serpenyőbe a húst és a sárgarépát és még mindig kevergetem. Ha a hús kifehéredett és a fűszerek nagyon ragaszkodnak a serpenyő aljához felöntöm egy kevés vízzel. Éppen csak annyival, hogy a fűszerek elváljanak az serpenyő aljától, és még tovább kevergetem. Ha a hús teljesen kifehéredett, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje, beleszeletelem a fokhagymát – ha magamnak főzök, akkor az apróra darabolt chilit is ekkor teszem bele -, lefedem és elkezdem főzni. Közben a sütőtököt megpucolom és nagyjából felkockázom (nagyjából 2x2x2 centis kockákra vágom). A serpenyőbe teszem és lefedem. A cél az, hogy a sütőtököt ne főzzem szét, ezért figyelni kell rá. Nagyon gyorsan megfő, 5-6 perc után már nézegetni szoktam. Amikor puha a sütőtök, beleöntöm a tejszínt vagy a kókusztejet, felforralom és kész. Rizst főzök mellé, de úgy szoktam ütemezni, hogy először a rizst teszem fel főni és csak utána állok neki a sütőtök currynek. A rizs gyorsabban elkészül, de nem árt neki, ha a fedő alatt még pihen.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra