term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:6218
category_3 #e62e2e

Vigyázat! Veszélyes! – Így készül a shortbread

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Vigyázat! Veszélyes! – Így készül a shortbread

Hana - Publikálva:

Gyorsan készül, gyorsan fogy. Idesüss!

125 g sima lisztet, 60 g rizslisztet, 125 g vajat es 50 g cukrot összedolgozunk, mígnem összedolgozottá nem nyilvánítjuk. Az a baj ezzel az egésszel, hogy meg csak tovább sem lehet ragozni, annyira egyszerű. Formára nyújtjuk és vékonyan kivajazott tepsiben 160 fokon fél óráig sütjük, és eredményül (AHHHH) nagyon finom, abbahagyhatatlan shortbreadet kapunk. Tovább lehet fokozni karamell- vagy csokiréteggel a tetején, de félő, hogy az ember függő lesz rövid határidőn belül. Hagyományosan háromféleképpen szokták felvágni: kör alakúra nyújtva szeletekre (Petticoat Tails), sima karikaformájúra (“Shortbread Rounds”), vagy tégla alakúra “fingers”, és akár villával meg is lehet szurkálni, hogy szép, mutatós legyen. Én, bevallom, vékonykára nyújtottam, hogy finom omlós és ropogós legyen, és nem fektettem túl nagy hangsúlyt a formácskákra. Kihűlés után elég hamar nyomuk veszett.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra