A Lemon Curd nagyobb csábítás, mint a Nutella

Myreille

Ha egy üveg Lemon Curd vagy Nutella kerül a hűtőbe, önmérsékletet fogadok, de az angol citromkrémmel szemben védhetetlenül gyenge vagyok.

Lemon Curd/Fotó: Myreille

Lemon Curd/Fotó: Myreille


Az angol citromkrém, azaz a Lemon Curd pikantériája, hogy hozzám a receptje Párizson keresztül érkezett már évekkel ezelőtt, de még sohasem mertem 4 tojásból készíteni, mert a felezett adag is rendívül erős kalóriában erős, miközben túl gyorsan tűnik el a hűtőből úgy, hogy csak én szeretem…
Hozzávalók:
2 tojás
125 g cukor
2 citrom (giga citromból csak 1 kell)
6,5 dkg vaj
A tojást elkeverem a cukorral, majd belereszelem a citrom héját, folyamatos kevergetés mellett belekeverem a citrom levét is és belekockázom a vajat.
Vízgőz felett addig főzöm, amíg sűrű, krémmé válik, majd még forrón üvegbe töltöm. Ez az adag éppen megtölt egy 450g-os üveget.
Minden kanál citromkrémnél eszembe jut, hogy mennyire finom lenne csokis keksszel vagy omlós kosárkákba töltve, de eddig még mindig elvetettem a plusz kalóriák felvonultatásának ötletét és inkább ettem még egy kanállal…
Ezen a hétvégén igazán idő- és energiahatékony voltam és ez igen boldoggá tesz: nem szeretem a pazarlást akkor sem, ha éppen megengedhetném magamnak. – Ebédre tésztát főztem és a tészta főzővízgőzében elkészítettem a lemon curdöt. A citromok maradékát pedig negyedekbe vágtam, átdörzsöltem velük a csapokat és a csempét – majd langyos vízzel lemostam és papírtörlővel áttöröltem -, így most csillognak-villognak. Tehát duplán, sőt triplán megérdemlem a citromkrémet!

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra