Tripla csokis meggyes

Myreille

triplacsokismeggyes3

Meggyszezon. A pasim viszont mindenre húzza a száját, amiben nincs csoki, hát megkapta a magáét. Triplán.
Valószínűleg semmi újat nem találtam ki, de nekem mégis új a recept: az édes quiche és a clafoutis furcsa házassága. (Mert olyan unalmas lenne egyszer recept szerint sütni.)
Első csoki, ami kakaó
Úgy 8 dkg vajból, 1 tojás sárgájából, 20 dkg lisztből, 2 evőkanál cukorból, 2 evőkanál kakaóporból és némi hideg vízből tésztát paskoltam. Nem kell nagyon gyúrni, elég, ha kicsit összeáll. A tésztát tortaformába nyújtottam és elősütöttem.
Második csoki meg a meggy

100 g csokit (mikróban) megolvasztottam, tettem hozzá 3 evőkanál cukrot (nem szeretem nagyon édesen), 3 egész toját és a tésztából kimaradt fehérjét. Simára kevertem majd ment bele egy evőkanál liszt és kb. 1 dl tej.
Magozott, lecukrozott meggyet leszűrtem, és az elsősütött tésztára pakoltam jó sokat. (Anyu csinált nekem cukrozott meggyet, onnan volt ilyen a hűtőben. Egyébként lehetett volna sima magozott meggy is. Viszont ha több eszem van, akkor előző este némi rumban pácolgatom a fejtett meggyet.) A meggyre borítottam a csokis-tojásos-tejes keveréket.
Harmadik csoki
És túlzásba estem. A maradék csoki (kb. 50 g) a sütemény tetejére került apró kockákban.
Dermedésig sütöttem, ez az a sütőmben 35 perc volt. Megkóstoltuk langyosan és hidegen, hidegen finomabb.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra