A karalábé és a fasírt szerelemgyereke a sütőből. Gyorsan előkészíthető, laktató és nagyon finom. Zöldséges is, húsos is, imádjuk!
Rakott karalábé lusta asszony módra
![Rakott karalábé lusta asszony módra Rakott karalábé lusta asszony módra](https://www.moksha.hu/wp-content/uploads/2011/05/rakottkaralabe01-1.jpg)
Azt hiszem, a hivatalos neve zöldbab, de gyerekkorom óta próbálom rendesen definiálni, hiszen ez sárga-vágott bab. (Van zöld-vágott bab is.) És akkor a legfinomabb, ha reggel szedték és délben már a lábosban fő. Szeretem belőle a főzeléket és a rakott babot is, az utóbbi viszont túl macerás, lerövidítettem, és a magyar konyhát mexikóival variáltam. Amatőr fúziós konyha, többszörös bűnökkel, de a végeredmény kedvemre való.