élni, lenni, szeretni, enni, horgolni

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:91
post ID:9681
category_91

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Bolognai mártás, ahogy mi szeretjük

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Bolognai mártás, ahogy mi szeretjük

Myreille - Publikálva:

A férjem most fogja megtudni, hogy a kedvenc húsos mártása tele van répával, és felesége legjobb barátja az aprítógép. Régen úgy kezdtem hozzá a bolognai szósznak, mint egy pörköltnek, csak a végén tettem bele paradicsomot. Na, akkor még semmit se tudtam arról, milyen az igazán finom bolognai mártás. Szeretjük mindenféle tésztával és sajttal (igen trappistával is és parmesannal is). Hozzávalók: 70 dkg darált sertés comb vagy lapocka 2 termetes répa 2 szál halványító zeller (ha nincs elhagyható) 2 fej vöröshagyma (az egyik kiváltható egy csokor újhagymával, zöldjével együtt) 4 gerezd fokhagyma 4 érett paradicsom 400 g sűrített paradicsom 2 tk oregano 2 tk bazsalikom só, olíva olaj Aprítógépben először a hagymát, majd a répát, zellert és fokhagymát vágom nagyon apróra, majd kevés olajon mindezt elkezdem párolni. Legalább 10 percet adok neki, majd megy bele a hús, nagy lángon, hogy a hús gyorsan kifehéredjen. Felöntöm annyi vízzel, ami majdnem ellepi, megsózom, megy bele a bazsalikom és az oregano, lefedem és olykor megkevergetem. 1 órát főzöm. A paradicsomokat apró kockára vágom és a húshoz teszem. Lefedem és addig főzöm, amíg a paradicsom elhagyja magát. Megy bele a sűrített paradicsom, hagyom kicsit rotyogni, kóstolom és ha kell, teszek még bele oreganot és bazsalikomot. Kifőtt tésztával és sajttal mennyei, még forró napokon is. Ez az adag 4-6 személynek bőven elegendő, szóval ha kevesebben vagyunk és marad, akkor másnap sütök néhány palacsintát és csinálok egy enyhén szerecsendiós besamelt (5 dkg vajat felolvasztok, teszek bele egy nagy kanál lisztet, kicsit kavargatom, felöntöm nagyjából fél liter tejjel és felforralom, jól besűrűsödik és teszek bele kevés szerecsendiót), majd lasagna félét sütök.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra