élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:3
post ID:21667
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Kapros cukkinikrémleves sonka szalagokkal

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Kapros cukkinikrémleves sonka szalagokkal

Myreille - Publikálva:

Mit tegyünk, ha a cukkinin kiütköznek a tök ősök? Főzzünk gyorsan, egyszerűen tökös cukkinikrémlevest. Könnyű nyári kaland.

Kapros cukkinikrémleves sonka szalagokkal (fotó: Myreille)

Cukkiniből az aprót szeretem, de olykor nem lehet parancsolni a természetnek és a cukkinik csak nőnek, csak nőnek, mintha muszáj lenne. Az öreg cukkinik már egészen tökösek, mind ízre, mind állagra. Simán lehet belőlük “tökfőzeléket” készíteni – halkan jegyzem meg, hogy mi azt is szeretjük -, azonban kapros cukkinikrémlevesként bármelyik menő étterem étlapjára felkerülhetne. Hozzávalók 4 személyre: 1 cukkini (kb. 40-50 centi hosszú) 1 fej vöröshagyma evőkanálnyi friss kapor 1 dl tejszín 8 szelet hajszálvékonyra szeletelt parasztsonka (sózott, füstölt, hosszan szárított sonka) A cukkinit megpucolom, először félbe, majd negyedekbe vágom. Magházát kivágom és feldarabolom. Egy lábasba teszem, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, és elkezdem főzni. Közben hozzá teszem a hagymát – abból is a friss, nyárit -, a feldarabolt kaprot, majd megsózom. Addig főzöm, amíg a cukkini megpuhul, ekkor mixerrel pürésítem. Beleteszem a tejszínt, megrottyantom és már lehet enni is. A tetejére hajszálvékonyra szeletelt házi sonka kerül és esetleg levesgyöngy.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra