élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:3
post ID:23361
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Egyszerű sütőtök krémleves rózsaborssal

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Egyszerű sütőtök krémleves rózsaborssal

Myreille - Publikálva:

A sütőtök krémlevesről annyit érdemes tudni, hogy 6 hozzávaló kell hozzá és ezek közül a bors – legyen fekete- vagy rózsabors – a lelke.

Sütőtök krémleves rózsaborssal (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: 1 teáskanál vaj (vagy olíva olaj, de vajjal finomabb) 1 nagy fej vöröshagyma 1 közepes kanadai sütőtök 2 dl tejszín bors (lehet fekete- vagy rózsabors is) A kanadai sütőtököt megpucolom és nagyobb kockákra vágom. A vöröshagymát apróra vágom és a vajon üvegesre párolom. Ráteszem a felkockázott sütőtököt, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, megsózom, megborsozom (frissen őrölt fekete borssal vagy rózsaborssal) és addig főzöm, amíg a tök teljesen megpuhul. Botmixerrel krémesítem a levest, beleöntöm a tejszínt és még egyszer felforralom. Én a tányéron még egyszer meg szoktam borsozni, mert úgy szeretem, a fiam viszont levesgyöngyöt kér bele. Minap a férjem kétszer szedett a rózsaborsos változatból, pedig állítása szerint ő nem szereti az ilyen ételeket.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra