élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:49915
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Zseniális sós sütemény: szezámmagos stangli

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Zseniális sós sütemény: szezámmagos stangli

Myreille - Publikálva:

A sós sütemények közül a sajtos-chilis rúd (stangli) nagy kedvencünk (és van hozzá bevált receptünk is), most viszont rengeteg szezámmaggal készült. – Finom lett? Nagyon!  

Sajtos rúd kicsit másként: szezámmagos stangli /Fotó: Myreille

Sajtos rúd kicsit másként: szezámmagos stangli /Fotó: Myreille

 

Szezámmagos stangli

Hozzávalók: 25 dkg maragrin 50 dkg liszt 10 dkg szezámmag 1 tojásfehérje 1 púpos teáskanál só 1 zacskó szárított élesztő 2 púpos evőkanál tejföl A hozzávalókat keverőtálba teszem és a robotgép dagasztó karjával tésztává gyúrom. Sokat segít, ha a margarin szobahőmérsékletű. A tészát két részre osztom és külön-külön sütőpapíron vékonyra nyújtom. Szinte az egész sütőpapírt befedi a tészta. Áthúzom a sütőtepsire. Tetejére: 1 tojás sárgája 2 evőkanál szezámmag A tészta tetejét megkenem a tojás sárgájával, majd pizzavágóval vékony csíkokra vágom, majd a csíkokat harmadolom. Megszórom szezámmaggal, majd a két tepsit egyszerre 185 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöm. Mi úgy szeretjük, ha jól megsül és jó ropogós. Tipp: Az összes stangli receptünket itt találod!

Összegzés
recipe image
Recept
Zseniális sós sütemény: szezámmagos stangli
Szerző
Dátum
Előkészítés
Sütés/Főzés
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra