Zseniális sós sütemény: szezámmagos stangli

Myreille

A sós sütemények közül a sajtos-chilis rúd (stangli) nagy kedvencünk (és van hozzá bevált receptünk is), most viszont rengeteg szezámmaggal készült. – Finom lett? Nagyon!
 

Sajtos rúd kicsit másként: szezámmagos stangli /Fotó: Myreille

Sajtos rúd kicsit másként: szezámmagos stangli /Fotó: Myreille


 

Szezámmagos stangli

Hozzávalók:
25 dkg maragrin
50 dkg liszt
10 dkg szezámmag
1 tojásfehérje
1 púpos teáskanál só
1 zacskó szárított élesztő
2 púpos evőkanál tejföl
A hozzávalókat keverőtálba teszem és a robotgép dagasztó karjával tésztává gyúrom. Sokat segít, ha a margarin szobahőmérsékletű.
A tészát két részre osztom és külön-külön sütőpapíron vékonyra nyújtom. Szinte az egész sütőpapírt befedi a tészta. Áthúzom a sütőtepsire.
Tetejére:
1 tojás sárgája
2 evőkanál szezámmag
A tészta tetejét megkenem a tojás sárgájával, majd pizzavágóval vékony csíkokra vágom, majd a csíkokat harmadolom.
Megszórom szezámmaggal, majd a két tepsit egyszerre 185 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöm. Mi úgy szeretjük, ha jól megsül és jó ropogós.
Tipp: Az összes stangli receptünket itt találod!

Summary
recipe image
Recipe Name
Zseniális sós sütemény: szezámmagos stangli
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra