A gyerekeimmel a szakácsművészetem beleragadt a “rizs hússal” kombóba, pedig remek ötleteim vannak és olykor meg is főzöm magamnak. Például céklából, kókusztejből és curry fűszerkeverékből…

Kókusztejes céklacurry a sütőből – mert finom!/Fotó: Myreille
Kókusztejes céklacurry
Hozzávalók: 3-4 cékla 400 ml kókusztej 1 teáskanál curry fűszerkeverék
A céklát megpucolom, felkockázom és egy sütőtálba szórom.
A céklákat megkenem a sűrű kókusztejjel, majd a “levét” is ráöntöm. A tetejét megszórom curry fűszerkeverékkel.
Letakarom a sütőtál tetejével és 190 fokos sütőben 1 óráig sütöm.
Hagyományosan a curry rizzsel a legfinomabb, de én a “fúziós konyha” keretében rántott sajtot ettem hozzá és arra a barbárságra is képes voltam, hogy nem magam paníroztam a sajtot, hanem a fagyasztottakat toltam be egy másik sütőtálban a céklák mellé az utolsó 25 percre.
Ui1: A só nem véletlenül maradt ki a receptből. Nem sóztam és nekem így finom volt, legalábbis nekem, aki nem túl sósan főz, eszik.
Ui2: Ha további őrülten finom kajákra vágysz, akkor a sütőben sült currys krumplit is ajánlom!
"Ez jó mulatság, férfi munka volt!" – Sajtos stangli
Tévedés ne essék, eszembe sincs sajtos stanglit csinálni, nekem túl macerás, ráadásul gyorsan el is fogy. Ezért nálunk a férjem süti. Egyszerű recept.
Kapcsoldó cikkek:
Kapcsoldó cikkek:
