élni, lenni, szeretni, enni, horgolni

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:91
post ID:50002
category_91

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Dagasztás nélküli kenyér – Egy recept két kenyér

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Dagasztás nélküli kenyér – Egy recept két kenyér

Myreille - Publikálva:

Pár nap eltéréssel ugyanazt a dagasztás nélküli kelt tésztát kétszer sütöttem meg, de picit másként. A két kenyér egészen más, de mindkettő isteni és közben (azt hiszem) rájöttem a pékek egyik titkára is.

Dagasztás nélküli kenyér/Fotó: Myreille

Dagasztás nélküli kenyér/Fotó: Myreille

Mivel már este tudtam, hogy másnapra nincs elég kenyerünk, így gyorsan összekevertem egy tésztát, amit másnap csak ki kell sütnöm. “Dolgozzon az élesztő, nem én” volt a mottóm. Hozzávalók: 30 dkg liszt 2,5 dl langyos víz 7 g szárított élesztő 1 teáskanál cukor 1 teáskanál só Egy nagy tálban a lisztet összekeverem az élesztővel, cukorral és sóval, majd a vízzel. Annyit kell keverni, hogy összeálljon a tészta, de nem kell agyonkeverni, maradhat rusztikusan ragacsos. A tésztát letakarom folpackkal és egy éjszakára a konyhapulton hagyom. Fontos a nagy tál, mert a tészta az éjszaka során kb. hatszorosára kel. Ezután szilikon spatulával lehúzom a tál oldaláról a tésztát és egy bőségesen lisztezett deszkára öntöm. Lisztes kézzel kicsit meghengergetem, megcsavarom és sütőlapra teszem. 1. verzió a dagasztás nélküli kenyérre: ciabatta

  • 14 órát kelt a tészta
  • majd hideg sütőbe került 30 percig sült 270 fokra felmelegedő sütőben

Jellemzői: Kicsit színtelen, de puha, olasz ciabatta jellegű kenyér.  

1. verzió a dagasztás nélküli kenyérre: ciabatta/Fotó: Myreille

1. verzió a dagasztás nélküli kenyérre: ciabatta/Fotó: Myreille

2. verzió dagasztás nélküli kenyérre: házi kenyér

  • 10 órát kelt a tészta
  • majd hideg sütőbe került 13 percig sült 300 fokra felmelegedő sütőben, majd 14 percet a 270 fokos sütőben

Jellemzői: ropogós, megpirult héjú kenyér, amelynek könnyű, levegős a bele és állagában a fehér kenyérre emlékeztet, csak rúd formájában sült.

2. verzió dagasztás nélküli kenyérre: házi kenyér

2. verzió dagasztás nélküli kenyérre: házi kenyér

Igen kedveljük ezeket ezeket a kis, szendvicsekhez tökéletes kenyereket, ezért ragaszkodom ehhez a formához. A sütési idővel és egyébbel szívesen kísérletezem. Most is azért került a gyűjteménybe mindkét recept, mert mindkettő nagyon finom, mindkettőt szeretem.

Összegzés
recipe image
Recept
Dagasztás nélküli kenyér - Egy recept két kenyér
Szerző
Dátum
Sütés/Főzés

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra