Az utolérhetetlen Bounty torta titkos receptje

Myreille

Aki szereti a Bounty csokit, ezt a tortát is szeretni fogja, amely isteni csokikrémmel készül. Ráadásul szemtelenül egyszerű megsütni.

Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):
4 tojás
100 g kókuszreszelék
4 ek kristálycukor
1 mk sütőpor
2 evőkanál liszt
100 g porcukor
80 g vaj
100 g étcsokoládé
csipet só

A tojásokat szét kell választani. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá kell verni. Majd kanalanként beletenni a kristálycukrot. A végeredmény kemény fényes hab, amibe óvatosan bele kell keverni a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport. Alaposan kivajazott tortaformában addig kell sütni, amíg a teteje picit megpirul. (Ha túl sokáig sütjük, akkor kiszárad, pedig ez a tészta akkor jó, ha kicsit ragacsos.) A tésztát teljesen ki kell hűteni, ha minden csillag úgy akarja, akkor a tészta elválik a forma oldalától.

A krémhez a vajat fel kell olvasztani a csokoládéval. A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig kell keverni, majd folyamatos keverés mellett bele kell önteni, a langyosra hűlt vajas csokoládét. A csokoládés krémmel be kell vonni a kókuszos tésztát.

Hűtőben pár óra alatt megszilárdul a csokikrém. Nem csak tortaformában lehet elkészíteni, hanem szögletes tepsiben is, de akkor csak a tetejét kell bevonni a csokival és a végeredmény remek Bounty szelet.

Bounty torta (Fotó: Myreille)

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

4 hozzászólás a “Az utolérhetetlen Bounty torta titkos receptje” című cikkhez.

  1. sheppie szerint:

    Tegnap megsütöttem, mert egész úton hazafelé azon agyaltam, hogy mit kéne süssek, ami gyors, könnyű és nem mellesleg nem kell boltba menni (sok cuccom volt).
    Otthon gép előtt találkoztam “veled és a recepttel”, s nem is volt többet kérdés… :)
    Jelentem, brutál jó! :)

    VálaszVálasz
  2. Mónika szerint:

    Ma megcsináltam, s már meg is ettük. Isteni recept, minden hozzávaló volt itthon, nem kellett boltba mennem nekem sem :)
    Köszönöm ismét!

    VálaszVálasz
  3. lillamilla szerint:

    én is megcsináltam, de valami nem lett jó :D a tészta annyira ragad, hogy alig lehet vágni, majd szétporlad, a csokimáz a tetején pedig matt és szintén túl ragadós. vagy a hozzávaló nem volt a legjobb vagy nem tudom. az íze viszont jó :D

    VálaszVálasz
  4. Myreille szerint:

    @lillamilla: A közepe ragad a széle “porlik”? Ha igen, akkor úgy tippelem, hogy a sütő hőmérsékletét és a sütési időt kell kiokoskodni. (Sajnos sütőkben nem vagyok jó, egy “analóg” sütőm van, ami egyetlen fokozatot tud.) Arra ötletem sincs, hogy mitől lesz matt a máz, de a ragadósságon további hűtőzés segíteni szokott.

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra