Az utolérhetetlen Bounty torta titkos receptje

Myreille

Aki szereti a Bounty csokit, ezt a tortát is szeretni fogja, amely isteni csokikrémmel készül. Ráadásul szemtelenül egyszerű megsütni.

Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):
4 tojás
100 g kókuszreszelék
4 ek kristálycukor
1 mk sütőpor
2 evőkanál liszt
100 g porcukor
80 g vaj
100 g étcsokoládé
csipet só

A tojásokat szét kell választani. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá kell verni. Majd kanalanként beletenni a kristálycukrot. A végeredmény kemény fényes hab, amibe óvatosan bele kell keverni a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport. Alaposan kivajazott tortaformában addig kell sütni, amíg a teteje picit megpirul. (Ha túl sokáig sütjük, akkor kiszárad, pedig ez a tészta akkor jó, ha kicsit ragacsos.) A tésztát teljesen ki kell hűteni, ha minden csillag úgy akarja, akkor a tészta elválik a forma oldalától.

A krémhez a vajat fel kell olvasztani a csokoládéval. A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig kell keverni, majd folyamatos keverés mellett bele kell önteni, a langyosra hűlt vajas csokoládét. A csokoládés krémmel be kell vonni a kókuszos tésztát.

Hűtőben pár óra alatt megszilárdul a csokikrém. Nem csak tortaformában lehet elkészíteni, hanem szögletes tepsiben is, de akkor csak a tetejét kell bevonni a csokival és a végeredmény remek Bounty szelet.

Bounty torta (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra