A legtökéletesebben csokis new yorki cheesecake! Nem lehet megunni!

Myreille

Nem is értem, miért csak most jutott eszembe a két kedvenc tortámat, a new yorki cheesecake-et és a sütés nélküli csokitortát kombinálni. A végeredmény zseniális!

 

A legtökéletesebben csokis new yorki cheesecake!/Fotó: Myreille

A legtökéletesebben csokis new yorki cheesecake!/Fotó: Myreille

Hozzávalók 26 centis tortaformához:
200 g zabkeksz
6 dkg vaj
500 g mascarpone
2 zacskó vaníliás cukor
8 dkg cukor
3 tojás
2 dl tejszín 
200 g étcsokoládé (50% körüli tökéletes)

A zabkekszet morzsásra töröm és összekeverem a vajjal és a tortaforma aljára nyomkodom.

A tojásokat habosra keverem a cukorral, vaníliás cukorral, végül simára keverem a mascarpone-val. A krémet a morzsaalapra öntöm és 180 fokos sütőben 35 percig sütöm.

A közepe kicsit lötyögni fog, de éppen így lesz tökéletes.

1 éjszakára hűtőbe teszem a tortát.

Másnap reggel a tejszínt felmelegítem, de nem forralom és belekeverem az apró darabokra tört étcsokoládét. Addig kevergetem, amíg fényes, sima csokikrémet kapok.

A csokit a torta tetejére öntöm és még legalább 4 órára a hűtőbe teszem.

 

+Szerecsendió

Az utóbbi hetekben teljesen rákattantam a tej+szerecsendió kettősére. Ha a családom nem borulna ki ilyen jellegű újításoktól, a cheesecake krémjébe is reszeltem volna. Sőt, odáig merészkedtek a gondolataim, hogy kellene bele egy kis fahéj is és rumaroma is és a krémet egészen az eggnog ízvilágába kellene elvinni.

Végül önmérsékletet tanúsítottam és csak a tetejét reszeltem meg szerecsendióval. Szerintem mennyei és tökéletes ízharmónia, a fiúk viszont meg se kóstolták.

Majdnem eggnog cheesecake, de csak a csokis cheesecaket reszeltem meg friss szerecsendióval/Fotó: Myreille

Majdnem eggnog cheesecake, de csak a csokis cheesecaket reszeltem meg friss szerecsendióval/Fotó: Myreille

Ha eddig nem iratkoztál fel hírlevélre, most itt egy remek alkalom!

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra