term ID:
parent cat ID:211
parent cat ID 1:3
post ID:48799
category_3 #e62e2e

Töltött paprika a sütőből – egyszerű és nagyon finom

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Töltött paprika a sütőből – egyszerű és nagyon finom

Myreille - Publikálva:

A töltött paprika nem túl bonyolult, de annál finomabb, kaja. Sütőben még egyszerűbben elkészíthető, mint lábasban, ráadásul ez egy csökkentett szénhidrát tartalmú változat.

Töltött paprika a sütőből - egyszerű és nagyon finom/Fotó: Myreille

Töltött paprika a sütőből – egyszerű és nagyon finom/Fotó: Myreille

A klasszikus töltött paprikával ezen a nyáron három problémám akadt: – egyszerűen nem tudom kis adagban főzni, – utálom, ha elbénázom és lekap a lábas aljára, – mindenképpen olyan verziót akartam készíteni, amiben nincs liszt, cukor és rizs. Ezek után nem meglepő, hogy a sütőben “főztem” és a darált sertéshúst darált pulykacombra cseréltem. A töltelék: 40 dkg darált pulykahúst összekevertem egy fej apróra vágott vöröshagymával, 1 tojással, sóval, borssal, őrült pirospaprikával és 1/2 teáskanál majorannával. 2 TV paprikáb és 2 nagy kápia paprikát kicsumáztam és alaposan megtöltöttem a töltelékkel.
Töltött paprika/Fotó: Myreille

Töltött paprika/Fotó: Myreille

A paprikákat tűzálló jénaiba tettem, meglocsoltam 1 doboz (500 g) passzírozott paradicsommal és picit megsóztam. A jénaira rátettem a tetejét és 180 fokra előmelegített (alsó-felső sütés, légkeverés mellett) 2 órát át “sütöttem”. A fedő végig rajta volt. Amikor kivettem és levettem a fedőt, a paradicsomszósszal meglocsoltam a paprikák tetejét és már lehetett is enni. Annyira nem vagyok erős, hogy itt a puha kenyeret is elhagyjam, az kell mellé.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra