term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:91
post ID:34133
category_91

Medvehagymás tészta: 6 hozzávalóból isteni lakoma

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Medvehagymás tészta: 6 hozzávalóból isteni lakoma

Myreille - Publikálva:

Az omlett, az olasz frittata és a “csőben sült” tészták keveréke a medvehagymás tészta. Finom, egyszerű, olcsó és nagyon laktató. Szerdán és szombaton a tabi piacon árul Vrancsik Tibor mindenféle Erdőkert finomságot. A zölddió lekvárja eddig is a szívem csücske volt, most viszont friss medvehagymát szereztem be nála. Miután a medvehagymás túróval és a medvehagymás mézes-vajas kenyérrel jól laktunk, sütöttem egy medvehagymás sósságot is. Tojásos, tavaszi, egyszerű, finom.

medvehagymasteszta01

Medvehagymás tészta (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: egy csokor (100 g) medvehagyma 250 g finommetélt (vagy cérnametélt) 5 tojás 2 dl (hab)tejszín 2 nagy csipet só diónyi vaj A finommetéltet kifőzöm, majd hideg vízben átmosom, lehűtöm. A tojást simára keverem a tejszínnel, csipet sóval. Megmosom és kb. 2 centis darabokra vágom a medvehagymát. A medvehagymát a tojásos-tejszínhez keverem, belekeverem a tésztát, alaposan összekeverem. Vastagon kivajazok egy tűzálló tálat és beleöntöm a tésztás-tojásos-medvehagymás keveréket. 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütöm, amíg szép piros lesz és a közepe is átsül.
medvehagymasteszta02

Medvehagymás tészta (Fotó: Myreille)

Főzés, sütés során a medvehagyma enyhén fokhagymás íze korán sem olyan intenzív, mint frissen, de még éppen kellemesen pikáns. Én azért hagytam nagyobb darabokban, hogy rusztikusabb legyen, de persze, lehet vékonyabbra is csíkozni. A medvehagymás tészta langyosan és hidegen a legfinomabb!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra